Μάνος Γερακίνης – Μύηση στο χώρο του αρώματος

PERFUME, THE ART THAT MAKES MEMORY SPEAK

Ο Μάνος Γερακίνης καλεσμένος του Γ. Καράμπελα σε εκδήλωση του Fondazione, σε μια μύηση στη σχέση αρώματος-μνήμης

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2022_ Μύηση στο χώρο του αρώματος, τη χαμένη σημασία της όσφρησης, τη δύναμη που έχει στη μνήμη και τον τρόπο που μας  επηρεάζει συναισθηματικά πρόσφερε σε μια ξεχωριστή βραδιά, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου το Fondazione, στην τρίτη κατά σειρά δράση των Les Salons Litteraires η οποία αναβίωσε δημιουργικά για ακόμη μια φορά η ατμόσφαιρα των παλαιών αστικών λογοτεχνικών σαλονιών κάτω από μια σύγχρονη ματιά.

Στον εμβληματικό και ιστορικό χώρο του Fondazione / Βιβλιοθήκη Ίδρυμα Σ. Λοβέρδου σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλερ, στην καρδιά της Κηφισιάς, ο Γεώργιος Thisseas Καράμπελλας, Curator / Creative Director Fondazione, υποδέχθηκε τον Μάνο Γερακίνη, δημιουργό του Ελληνικού οίκου αρωμάτων Manos Gerakinis Parfums που έχει σημαντική παρουσία στην υψηλή αρωματοποιία με διεθνείς διακρίσεις στη διάρκεια του 2022 στη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ (Top 5 στο Fragrance Foundation UK και αντιστοιχα στο Art & Olfaction Awards US).

Ο Μάνος Γερακίνης μέσα από μια αναδρομή στη δημιουργία του αρώματος από την Κλεοπάτρα και τον Μέγα Αλέξανδρο, στις Βερσαλλίες και απο εκεί στους εμβληματικούς οίκους αρωμάτων Guerlain, Chanel αλλά και τις σύγχρονες τάσεις, οδήγησε το κοινό στον μαγικό κόσμο του αρώματος και μύησε το κοινό  στους βασικούς όρους της αρωματοποιίας και τη δομή ενός αρώματος. ¨Το άρωμα,  σημείωσε, είναι μια χαμένη τέχνη όπου αντί για μπογιές ή λέξεις, ο αρωματοποιός μπλέκει συναισθήματα, μνήμες, συστατικά, την ίδια την φύση¨.

Ο έλληνας αρωματοποιός που εκπροσωπεί με σημαντικές διακρίσεις την ελληνική υψηλή αρωματοποιία σε διεθνές επίπεδο, με παρουσία σε 17 χώρες, μύησε το κοινό σε ένα ιστορικό ταξίδι μέσα απο διαφορετικούς πολιτισμούς και brands αλλά και μέσα από διαφορετικές επιστήμες στο άρωμα και τον τρόπο που διεγείρει τη μνήμη αλλά και τον τρόπο που λειτουργεί και επιδρά στους ανθρώπους. Από την οσφρητική μεβράνη και τις αισθήσεις, στον Μέγα Αλέξανδρο και τον Θεόφραστο,  πατέρα της βοτανολογίας ο οποίος κατέγραψε τις πρώτες συνταγές αρωμάτων, στην Κλεοπάτρα και την αποπλάνηση του Αντώνιου, στη Μαρία Αντουανέτα και στη συνέχεια τη σύγχρονη αρωματοποιία που ξεκινάει με την βιομηχανική επανάσταση στα εμβληματικά αρώματα του 20ού αιώνα, ο Μάνος Γερακίνης ταξίδεψε με συνεπιβάτες τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και ανέδειξε τη σημασία του αρώματος σε κάθε ιστορική εποχή καθώς και τη σύνδεσή του με τα γεγονότα και τις κοινωνικοικονομικές συνθήκες, την τέχνη και τον πολιτισμό.

¨Από τα πρώτα αρώματα που δημιουργήθηκαν μετά την βιομηχανική επανάσταση με έμφαση στο ίδιο το περιεχόμενο και λιγότερο στη συσκευασία, εξήγησε ο έλληνας δημιουργός, οδηγηθήκαμε στις αρχές του 20ου αιώνα που το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους σχεδιαστές μόδας και δίνεται έμφαση στη συσκευασία (μπουκάλια κλπ) αλλά και τη διαφήμιση. Σήμερα, ήδη από το 2010, πραγματοποιείται επιστροφή και πάλι πίσω στον αρωματοποιό με έμφαση και πάλι στο ίδιο το άρωμα ενώ οι συσκευασίες απλοποιούνται οδηγώντας στην ανάπτυξη της αγοράς των niche αρωμάτων” σημείωσε ο Μάνος Γερακίνης.

Οι καλεσμένοι της βραδιάς παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τη διαδικασία της αρωματοποιίας μέσα από μια ταυτόχρονη εμπειρία με αιθέρια έλαια και αρωματικές νότες, ενώ παράλληλα μια ιδιαίτερα ξεχωριστή «νότα» στην βραδιά έδωσε η μουσική της hank drum από τον Jonathan Gallison.

Στη εκδήλωση παρευρέθηκαν πιστοί λάτρεις του συλλεκτικού αρώματος, εκπρόσωποι του χώρου της μόδας αλλά και του καλλιτεχνικού κόσμου όπως και επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι.

Tην ξεχωριστή αυτή βραδιά συνόδευσαν μοναδικά τα cocktails από το Glenfiddich, το πιο πολυβραβευμένο Single Malt Scotch Whisky στον κόσμο. Κάθε γουλιά Glenfiddich ενσαρκώνει την εμμονή στην ποιότητα, την αυθεντικότητα και το καινοτόμο πνεύμα.

Τέλος, λαχταριστά γλυκά από το Pavlov’s Lab προσφέρθηκαν στους καλεσμένους της βραδιάς.

Πληροφορίες για Manos Gerakinis Parfums

Η Manos Gerakinis Parfums, ο πρώτος εξειδικευμένος οίκος πολυτελών ελληνικών αρωμάτων εξερευνά τις αξίες της ζωής και τους διαφορετικούς πολιτισμούς. Η Manos Gerakinis, που ιδρύθηκε το 2014, διαθέτει διεθνή σημεία πώλησης σε 15 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, του Βελγίου, της Βραζιλίας, του Κατάρ, του Κουβέιτ και της Αυστραλίας.

Το 2021, το Anthem παρουσιάστηκε με την ευκαιρία των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το οποίο ήταν φιναλίστ για το βραβείο Perfume Extraordinaire στο Fragrance Foundation UK 2022. Την ίδια χρονιά, το Omen ήταν φιναλίστ για τα βραβεία Art & Olfaction στην κατηγορία Independent.

Η εμπειρία γίνεται πολυαισθητηριακή προσθέτοντας αρώματα χώρου και μεταξωτά αξεσουάρ, για να εμπλουτίσουν περαιτέρω το οσφρητικό ταξίδι με όραση και αφή. Η Manos Gerakinis είναι ελεύθερο και σύγχρονο πνεύμα με μια πλούσια ιστορία αυτοέκφρασης που ενθαρρύνει την αληθινή ομορφιά του ατόμου να αναδειχθεί.

_______________________________________________________________

Για περισσότερες πληροφορίες μέσων επικοινωνίας, επικοινωνήστε με την Αλεξάνδρα Λεφοπούλου, Marketing & Communications Associate |

Επικοινωνία :Άντζυ Νομικού ( pearpr.com)

Manos Gerakinis Parfums, press@manosgerakinis.com.

Hashtags

#manosgerakinisparfums #greekperfumer #