Μίτσελ: «Θέλω τον Ολυμπιακό του δευτέρου ημιχρόνου»

Ικανοποιημένος από τον Ολυμπιακό του δευτέρου ημιχρόνου στο ματς Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ατρόμητο, έμεινε ο προπονητής της ομάδας Μίτσελ, όπως δήλωσε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου.

Μετά την προετοιμασία που κάνατε, ο Ολυμπιακός που θέλετε να έχετε είναι αυτός που είδαμε στο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου;
Θέλω δύο πράγματα, να μην ξαναδώ τον Ολυμπιακό του πρώτου ημιχρόνου και να δω ξανά αυτόν του δευτέρου. Στο δεύτερο παίξαμε ομαδικά, κάτι που δεν κάναμε στο πρώτο μέρος του αγώνα και δείξαμε αποφασιστικότητα, για αυτό φάνηκε η διαφορά και πήραμε έτσι τη νίκη.

Είδαμε έναν καλό Κώστα Φορτούνη τον οποίο ο Ολυμπιακός δεν τον είχε μέχρι τώρα, έναν Μαρσέλο να σημειώνει δύο εντυπωσιακά γκολ, θα έχετε τον Ροντινέι και ίσως κάποιον ακόμη ποδοσφαιριστή από μεταγραφή, πόσο καλύτερο μπορούμε να περιμένουμε τον Ολυμπιακό στη συνέχεια;
Ο προπονητής είναι χαρούμενος όταν βλέπει την ομάδα να παίζει ομαδικά. Αυτό ισχύει και για τον Μαρσέλο στο πρώτο ημίχρονο, προσπάθησε να κάνει πολλές ατομικές προσπάθειες, ενώ στο δεύτερο έπαιξε ομαδικά και του βγήκαν αυτά που ήθελε μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα δούλεψε τρεις εβδομάδες και βελτιώθηκε σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικά αλλά και σε φυσική κατάσταση. Είναι λογικό να βλέπουμε τους παίκτες μας βελτιωμένους, σίγουρα ξέρουμε τι παίκτης είναι ο Κώστας Φορτούνης, δεν είμαστε τρελοί, έπρεπε να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση και το έκανε. Έκανε ένα καταπληκτικό ματς (μίλησε στα Ελληνικά), κέρδισε τη θέση του όχι σήμερα αλλά εδώ και λίγο καιρό. Τώρα έχουμε τη δυσκολία να επιλέγουμε τους βασικούς μας παίκτες, τα ματς όμως δεν παίζονται με 11 ποδοσφαιριστές, αλλά με 16.

Πως μπορούν να συνυπάρξουν Χάμες και Φορτούνης στην ίδια ενδεκάδα; Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε ότι υπήρχε κενό από την πλευρά του Μαρσέλο, πως θα το καλύψετε αυτό; Είναι εκπληκτικός επιθετικά, αλλά πρέπει να καλύπτεται και αμυντικά.
Έτσι όπως παίζουμε είναι γεγονός πως Χάμες και Φορτούνης θα μπορούσαν να είναι βασικοί στην ίδια ενδεκάδα. Είναι σίγουρο πως πρέπει να βρούμε λύσεις όταν ο Μαρσέλο ανεβαίνει επιθετικά και υπάρχει κενό στην άμυνα, να έχουμε μία ισορροπία και να καλύπτεται το κενό αυτό. Το ποδόσφαιρο χωρίζεται σε άμυνα και επίθεση, όμως σε μία καλή ομάδα θα πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία, αυτό κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο.

15.12.2022