Μαραθώνιος Αθήνας 2022 – Τρέχουμε για την Ελευθερία της Έκφρασης Εισερχόμενα

Η Διεθνής Αμνηστία στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας!

Επιστρέφει η ομάδα μας για μία ακόμη χρονιά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2022!

Σε μία από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις, φοράμε τα χρώματα της Διεθνούς Αμνηστίας και τρέχουμε μαζί για την Ελευθερία της Έκφρασης.

Σήμερα η προάσπιση της ελευθερίας της έκφρασης γίνεται ακόμα πιο επιτακτική ανάγκη: Ο χώρος για συζήτηση και διάλογο είναι θεμελιώδεις προϋποθέσεις που πρέπει να διασφαλίζονται ώστε, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, να ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικά και με τρόπο συμπεριληπτικό, που δεν θα περιθωριοποιεί άτομα και ομάδες και θα προάγει τα δικαιώματα όλων χωρίς διακρίσεις.

Σε αυτόν τον Μαραθώνιο έχουμε τη χαρά να τρέχουν μαζί μας οι «Ντάμες Σπαθί» Ελευθερία Κουμάντου και Ελεονώρα Ορφανίδου, δύο δημοσιογράφoι σύμμαχοι στον αγώνα της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Στον φετινό Μαραθώνιο, τρέχουμε μαζί με τη Διεθνή Αμνηστία για την ελευθερία της έκφρασης! Υπερασπιζόμαστε την ελευθεροτυπία και το δικαίωμά μας στη διαμαρτυρία, και γιορτάζουμε την κοινή μας προσπάθεια να δώσουμε φωνή σε όσες και όσους τη στερούνται».

Ντάμες Σπαθί
Όλες/οι οι συμμετέχουσες/ντες θα παραλάβουν το ειδικά σχεδιασμένο Tshirt της Διεθνούς Αμνηστίας για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας 2022.

18.6.2022