Μαρόκο: μαζική διέλευση μεταναστών σε έναν ισπανικό θύλακα στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 23 άτομα

Δεκάδες μετανάστες φωτογραφήθηκαν ξαπλωμένοι δίπλα σε έναν μαροκινό συνοριακό φράχτη, μερικοί να αιμορραγούν και πολλοί προφανώς άψυχοι, σε βίντεο που δείχνει τα επακόλουθα μιας απόπειρας μαζικής διέλευσης σε έναν ισπανικό θύλακα την Παρασκευή, στην οποία τουλάχιστον 23 έχασαν τη ζωή τους.

Οι μαροκινές αρχές δήλωσαν ότι η καταστροφή συνέβη όταν μετανάστες επιχείρησαν να παραβιάσουν έναν φράχτη στον θύλακα της Μελίγια, με ορισμένους να πεθαίνουν σε συντριβή μετά από αυτό που οι αρχές ονόμασαν σφράγισμα και άλλους να πέφτουν καθώς ανέβαιναν.

Περίπου 2.000 μετανάστες είχαν προσπαθήσει να φτάσουν στο ισπανικό έδαφος εισβάλλοντας στον φράχτη του θύλακα πριν πολεμήσουν τους συνοριοφύλακες για δύο ώρες, με περίπου 100 να καταφέρνουν να περάσουν τα σύνορα.

Το Μαρόκο είπε ότι 23 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν, αλλά η AMDH ( Μαροκινής Ένωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων)είπε ότι ο αριθμός των νεκρών ήταν 29, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους τοπικούς ιατρικούς αξιωματούχους. Το Reuters δεν έχει καταφέρει να μιλήσει σε κανέναν από τους μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν.

Πηγή: Reuters News / Φωτογραφία από REUTERS :Αφρικανοί μετανάστες κάθονται στην κορυφή ενός συνοριακού φράχτη κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας να περάσουν από το Μαρόκο στον βορειοαφρικανικό θύλακα της Μελίγια της Ισπανίας, 21 Νοεμβρίου 2015. REUTERS/Ιησούς Μπλάσκο ντε Αβελλανέδα/Φωτογραφία αρχείου