Ματίας Αλμέιδα: Θέλω οι παίκτες να είναι χαρούμενοι που παίζουν, να μπορούν να διασκεδάζουν τον κόσμο που έρχεται να τους δει.

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης προπόνησης της  ΑΕΚ για τη νέα σεζόν μεταξυ άλλων δήλωσε:

Μου αρέσουν πολύ οι προκλήσεις.  Από την πρώτη κλήση που δέχθηκα από το κλαμπ η επαφή που είχα μου άρεσε. Προσπάθησα να μπω στην ιστορία του κλαμπ, ο τρόπος που ιδρύθηκε, το πάθος του κόσμου που υποστηρίζει την ομάδα.. Η απόφαση για να δεχθώ την πρόταση έχει να κάνει καθαρά με το αθλητικό κομμάτι.
Θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια ομάδα ανταγωνιστική. Μια ομάδα που θα αισθάνεται ευτυχισμένη να εκπροσωπεί τη φανέλα, μια ομάδα πρωταγωνίστρια. Απαιτείται να είσαι πολύ επαγγελματίας. Το στυλ μας θα είναι βασισμένο στην ένωση, στην αυτοθυσία και στην ευτυχία. Και κυρίως να παλεύουμε όλοι για κάθε μπάλα.

Και συνέχισε  λέγοντας:
Πιστεύω στη δουλειά που θα κάνουμε και σε κάθε παίκτη ξεχωριστά. Η ιστορία και το μεγαλείο της ΑΕΚ απαιτεί να είναι πρωταγωνίστρια. Για να είσαι πρωταγωνιστής πρέπει να έχεις δική σου ταυτότητα. Αυτή είναι η πρόκληση και θέλουμε να παλέψουμε για να είμαστε πρωταθλητές. Αυτή είναι η αλήθεια. Εγώ σέβομαι την ιστορία όλων των ομάδων και είναι όμορφο να παλεύεις και να είσαι πρωταγωνιστής
Πιστεύω στην ομαδική δουλειά. Την πρώτη μέρα είχε προηγηθεί μια συνάντηση με όλο το σταφ στο προπονητικό. Αυτό που τους είπα είναι ότι όλοι που συμμετέχουν σε μια ομάδα, όλοι πατάμε στην ίδια γη. Προσπαθώ πάντα να συμπεριφέρομαι το ίδιο σε όλους. Πιστεύω πως είναι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπίζεις με ειλικρίνεια τα πράγματα. Από εκεί προκύπτει ο σεβασμός. Δεν ξεχνάω ότι υπήρξα ποδοσφαιριστής. Λέω στους παίκτες αυτό που σκέφτομαι. Θέλω οι παίκτες να είναι χαρούμενοι που παίζουν, να μπορούν να διασκεδάζουν τον κόσμο που έρχεται να τους δει.

3.7.2022