Ματσάρα ο Τσιτσιπάς και πέρασε στον τρίτο γύρο στο Roland Garros

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστα, δυσκολεύθη πολύ απέναντι στον Τσέχο Κόλαρ.  Ο Τσιτσιπάς «έσβησε» τετραπλό σετ πόιντ του αντιπάλου του στο τάι μπρέικ του 4ου σετ και  θα αντιμετωπίσει στον τρίτο γύρο τον Μάικλ Ίμερ που απέκλεισε τον Ντάνιελ Έβανς. Στη μεταξύ τους παράδοση ο Τσιτσιπάς μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με 4-1 στο πρώτο σετ έχοντας κάνει μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ. Ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του με επιτυχία για το 6-3 και το 1-0 στα σετ.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ αλλά από την αντίθετη πλευρά. Ο Τσέχος βρήκε μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ και προηγήθηκε με 4-1. Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε τρία διαδοχικά γκέιμ και ισοφάρισε σε 4-4.

Στο 6-5 ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αντιμετώπισε με επιτυχία διπλό σετ πόιντ του αντιπάλου του και οδήγησε τον αγώνα στο τάι μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με μίνι μπρέικ αλλά ο Κόλαρ ισοφάρισε σε 5-5.

Ο 23χρονος Έλληνας έφτασε στο σετ πόιντ αλλά ο Κόλαρ το αντιμετώπισε με ωραίο dropshot μακριά από το φιλέ. Ο Τσέχος είχε στα χέρια του την ευκαιρία να κλείσει το σετ αλλά ο Τσιτσιπάς έκανε το 2-0 στην τρίτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

Ο Τσιτσιπάς είχε την ευκαιρία για μπρέικ στο 4ο γκέιμ αλλά ο Τσέχος κράτησε για το 2-2. Οι δύο τενίστες σέρβιραν επιτυχημένα για το 6-6 και το τάι μπρέικ.

Ο Κόλαρ προηγήθηκε με δύο μίνι μπρέικ για το 4-1 με τον Τσιτσιπά να μην έχει αντίδραση. Ο Τσέχος έκλεισε το σετ με μεγάλη άνεση στο 7-3 του τάι μπρέικ.

Στο 4ο σετ οι δύο τενίστες έκαναν από ένα μπρέικ και στη συνέχεια κράτησαν το σερβίς τους για το τρίτο τάι μπρέικ του αγώνα. Ο Κόλαρ προηγήθηκε με μίνι μπρέικ με τον Τσιτσιπά να απαντάει και να ισοφαρίζει.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δέχτηκε άλλα δύο σερί μίνι μπρέικ και ο Κόλαρ βρέθηκε με τετραπλό σετ πόιντ (6-2) όμως ο Τσιτσιπάς κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να βρεθεί με ματς πόιντ. Ο κορυφαίος Έλληνας απώλεσε το σερβίς του στη συνέχεια αλλά έκλεισε τον αγώνα στη δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

26.5.2022