ΜΕΓΑ: Σταθερά δίπλα στην Κοινωνία με συνεχείς πράξεις φροντίδας

Πράξεις Φροντίδας για την Κοινωνία, με ουσιαστικό αντίκτυπο και συνέπεια σε βάθος χρόνου

Για τη ΜΕΓΑ, φροντίδα προς την Κοινωνία σημαίνει σημαντική, ουσιαστική προσφορά, σε βάθος χρόνου. Γι΄ αυτό, η 100% ελληνική εταιρεία υλοποιεί μεγάλα κοινωνικά προγράμματα σημαντικού ύψους δωρεάς, με συνέπεια, σε βάθος χρόνου.

Τα τελευταία χρόνια, σε μια εποχή αυξανόμενων κοινωνικών αναγκών, η ελληνική βιομηχανία εντατικοποιεί τις προσπάθειές της με συνέπεια και υπευθυνότητα, δίνοντας έμφαση σε κοινωνικές δράσεις που σχετίζονται κυρίως με την υγεία και την πρόληψη και εναρμονίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Για την υλοποίησή τους η εταιρεία έχει συνάψει μακροχρόνιες συνεργασίες με σημαντικούς φορείς. Ενδεικτικά:

· Βραβευμένο κοινωνικό Πρόγραμμα “Μαζί για την Υγεία τους” σε συνεργασία με το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”. Η ΜΕΓΑ προσφέρει για 8η συνεχή χρονιά ιατρικό εξοπλισμό σε παιδιατρικά τμήματα νοσοκομείων στην Ελλάδα. Οι δωρεές στα παιδιατρικά τμήματα των νοσοκομείων περιλαμβάνουν σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, καθώς και αναγκαίο ιατροφαρμακευτικό και ιατρικό εξοπλισμό για το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, το Π.Γ.Ν. Ηρακλείου «ΠΑΓΝΗ», την Παιδιατρική Κλινική του Γ. Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς- Αγ. Δημήτριος», τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και την Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ». Βάσει των ετήσιων

στατιστικών στοιχείων των Νοσοκομείων, από το σύνολο των δωρεών της ΜΕΓΑ, από το 2018 έως σήμερα έχουν επωφεληθεί συνολικά πάνω από 77.600 παιδιά.

· Πρόγραμμα Βήματα ζωής για τα γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ. Με αίσθημα ευθύνης, η ΜΕΓΑ ξεκίνησε το 2022 μια νέα συνεργασία, προσφέροντας συνολικά 1.400 θεραπείες έγκαιρης αποκατάστασης βρεφών και παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ, σε 6 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Οικονομικής Υιοθεσίας, η ΜΕΓΑ θα ενισχύσει ουσιαστικά το έργο της ΕΛΕΠΑΠ για την κάλυψη των αναγκαίων θεραπειών των παιδιών με αναπηρία, οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων Φυσικοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, Υποστηρικτική Τεχνολογία, Μουσικοθεραπεία, Θεραπευτική Ιππασία, Θεραπευτική Κολύμβηση κ.α.

· Βραβευμένο Κοινωνικό πρόγραμμα «Μητέρα & Παιδί» σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου. Η ΜΕΓΑ στήριξε 4η συνεχή χρονιά την ιατροφαρμακευτική

περίθαλψη νεογνών, παιδιών και εγκύων, που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Έως σήμερα έλαβαν παιδιατρική φροντίδα πάνω από 5.000 βρέφη και παιδιά, γυναικολογική φροντίδα πάνω από 600 εγκύους και νέες μητέρες, ενώ διανεμήθηκαν πάνω από 3.000 Babylino Baby Kits.

· Πρόγραμμα «Στέγη Φροντίδας», σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS. Η ΜΕΓΑ καλύπτει για 9η συνεχή χρονιά τις ετήσιες ανάγκες μιας οικογένειας στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου (διατροφή, ένδυση, γενικά έξοδα σπιτιού, ιατροφαρμακευτικά έξοδα, μισθός Μητέρας SOS, ψυχολογική – ψυχοκοινωνική στήριξη και ψυχαγωγικές – εκπαιδευτικές δραστηριότητες των παιδιών).