Μεξικό: Τυφώνας Αγκάθα σκοτώνει 11 ανθρώπους ενώ υπάρχουν και 20 αγνοούμενοι

Ο τυφώνας Αγκάθα προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης οι οποίες στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 11 ανθρώπων και άφησαν 20 αγνοούμενους, δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνήτης της νότιας πολιτείας Οαχάκα.

Ο κυβερνήτης Αλεχάντο Μουράτ δήλωσε ότι ποτάμια υπερχείλισαν τις όχθες τους και παρέσυραν ανθρώπους σε σπίτια, ενώ άλλα θύματα θάφτηκαν κάτω από λάσπη και βράχους.

“Υπήρχαν βασικά δύο λόγοι” για τους θανάτους, δήλωσε ο Μουράτ σε τοπικά ΜΜΕ. “Υπήρχαν ποτάμια που ξεχείλιζαν, και από την άλλη πλευρά, και το πιο σοβαρό μέρος, ήταν κατολισθήσεις”.

Ο Μουράτ ανέφερε ότι οι θάνατοι φαίνεται να συγκεντρώνονται σε αρκετές μικρές πόλεις στα βουνά, στην ενδοχώρα από την ακτή. Ωστόσο, ανέφερε ότι υπάρχουν επίσης αναφορές για τρία παιδιά που αγνοούνται κοντά στο θέρετρο Χουατούλκο.

Η Αγκάθα έγραψε ιστορία ως ο ισχυρότερος τυφώνας  που έχει καταγραφεί ποτέ στην ξηρά τον Μάιο κατά τη διάρκεια της περιόδου των τυφώνων στον ανατολικό Ειρηνικό.

Περίπου 5.240 τουρίστες βρίσκονται σε περιοχές υψηλού κινδύνου, κυρίως σε θέρετρα όπως το Πουέρτο Εσκοντίδο και το Ουατούλκο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το Μεξικό πλήττεται κάθε χρόνο από τροπικούς κυκλώνες στις ακτές του τόσο στον Ειρηνικό όσο και στον Ατλαντικό Ωκεανό, γενικά από τον Μάιο ως τον Νοέμβριο.

Επισκόπηση τύπου – φωτό ΑΠΕ-ΜΠΕ