Μετά από μια τετραήμερη αντιπαράθεση, εξελέγη πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

Ο Κέβιν Μακάρθι μετά από μια τετραήμερη αντιπαράθεση, εξελέγη πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, και έγινε το πιο ισχυρό μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο 57χρονος Καλιφορνέζος έδειξε επιμονή στην προώθηση 15 γύρων ψηφοφορίας και στη διάλυση ενός 20 δεξιού σκληροπυρηνικού αντιπάλου, βρίσκοντας συμβιβασμούς που θα τραβούσαν τους περισσότερους από αυτούς στο στρατόπεδό του. Είπε στους δημοσιογράφους το βράδυ της Παρασκευής ότι θα ήταν πιο αποτελεσματικός ηγέτης λόγω της τραβηγμένης διαδικασίας.

«Επειδή χρειάστηκε τόσος χρόνος, τώρα μάθαμε πώς να κυβερνάμε. Οπότε τώρα θα μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά», είπε ο Μακάρθι. «Στο τέλος της ημέρας, θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί, πιο αποτελεσματικοί και σίγουρα η κυβέρνηση θα είναι πιο υπεύθυνη».

Πηγή Reuters news

Φωτογραφία Reuters Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων της Βουλής των ΗΠΑ Kevin McCarthy (R-CA) κοιτάζει τον Rep. Patrick McHenry (R-NC) λίγο αφότου τα πράγματα έγιναν φυσικά μεταξύ των Ρεπουμπλικανών εκπροσώπων στο βήμα της Βουλής, καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων διεξάγει αργά το βράδυ τον 14ο γύρο ψηφοφορίας για νέο Πρόεδρο της Βουλής την τέταρτη ημέρα του 118ου Κογκρέσου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, ΗΠΑ, 6 Ιανουαρίου 2023. REUTERS/Τζον Τσέρι.