Με εντολή του φρούραρχου της Βουλής έσβησαν τα ονόματα των 57 νεκρών

Πηγές φρουραρχείου της Βουλής υποστηρίζουν ότι «ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα». Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής, λένε οι ίδιες πηγές, δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου.

Δήλωσή της  αντιδημάρχου καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων Ρωξάνης Μπέη:

«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών».

Από το περιβάλλον του Δημάρχου Χάρη Δούκα αναφέρουν πως θα διερευνήσουν εσωτερικά το περιστατικό, για τη διακρίβωση και την απόδοση τυχών  ευθυνών.

29.2.2024