ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΝΑΡ, ΣΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE CLUB, ΜΕ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥΣ!

Ήταν μια υπέροχη βραδιά, χωρίς υπερβολή, η 17η Μαΐου 2024, για όλους. Για το τιμώμενο συγκρότημα που έκλεισε τα 25 του χρόνια (εμφανίστηκε το 1998 στα μουσικά δρώμενα, ενώ ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα), για τους εκλεκτούς φίλους τους, που έδωσαν βροντερό παρών στη γιορτή, αλλά και για όσους είχαμε την τύχη να απολαύσουμε μια βραδιά άψογα οργανωμένη, σαν και αυτές που χρόνια τώρα, μας έχει συνηθίσει το Κύτταρο!

Η βραδιά ξεκίνησε με το τιμώμενο συγκρότημα, τους ΟΝΑΡ, να τραγουδά το «Φωτεινό Αστέρι» με τη συνοδεία της χορωδίας του ωδείου “Πυξίδα”. Ήταν μια πολύ όμορφη τραγουδιστική συνύπαρξη και αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η οπτικοποίηση του στίχου «όταν με αίμα γεμίζουν το ένα χέρι και με το άλλο το σταυρό κάνουν το βράδυ», με τα μέλη της χορωδίας να φορούν ένα κόκκινο γάντι, στο αριστερό τους χέρι, περνώντας ιδανικά το μήνυμα του συγκεκριμένου κομματιού στο κοινό.

Τη σκυτάλη πήραν οι ΟΝΑΡ ερμηνεύοντας τα πολύ γνωστά κομμάτια τους «Με Τρομάζεις» και «Δεν Ξέρω Τίποτα» . Η πρώτη από τους φίλους του γνωστού συγκροτήματος, που έκανε την εμφάνισή της στη σκηνή, ήταν η Μαργκώ Ενεπεκίδη που ερμήνευσε μαζί με τους ΟΝΑΡ το κομμάτι «Μη Γυρνάς Και το Άλλο Μάγουλο», που γράφτηκε με τη συμβολή του Φίλιππου Πλιάτσικα, και αναφέρεται στην ολοένα και αυξανόμενη βία στις μέρες μας με αποκορύφωμα τις γυναικοκτονίες.

Στη συνέχεια το λόγο είχαν ο Νίκος Καλλίνης (ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ) , η σταθερή αξία ΗΡΩ και ο Στάθης Δρογώσης, ερμηνεύοντας αγαπημένες τους επιτυχίες όπως «Δεν Θυμάσαι», «Λόγια Κομμάτια», «Θέλω να με Κρατάς» «Έτσι είμαι Εγώ» και «Μη το πεις Πουθενά».

Τελευταίος προσκεκλημένος ο εκπληκτικός Φίλιππος Πλιάτσικας, αδερφός του τραγουδιστή των ΟΝΑΡ, Λευτέρη Πλίατσικα, που μαζί τους ερμήνευσε τα τραγούδια «Χάρτινα Φανάρια», «Ανόητες Αγάπες», «Ποιος έχει λόγο στην αγάπη» και το πάντα ανεβαστικό, «Έπαψες Αγάπη να Θυμίζεις».

Όλοι οι προσκεκλημένοι αναφέρθηκαν στην γνωριμία τους με τους ΟΝΑΡ αλλά και την βαθιά εκτίμηση που έτρεφαν στο συγκρότημα αυτό, και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην μετέπειτα πορεία τους.

Φτάνοντας προς το τέλος της βραδιάς ακούστηκαν δυο πολύ μεγάλες επιτυχίες του αγαπημένου συγκροτήματος, που θύμισαν παλιές καλές εποχές, οι

«Γαλάζιες Ερωμένες» και «Αν μ΄ Αγαπάς», ενώ μαζί με την χορωδία του ωδείου Πυξίδα ακούστηκαν τα τραγούδια «Βασιλική» και «Όλα Εδώ».

Από τα δυνατά σημεία της βραδιάς ήταν όταν οι ΟΝΑΡ ερμήνευσαν Παύλο Σιδηρόπουλο, Σαββόπουλο αλλά και Παπακωνσταντίνου με τα κομμάτια «Στην Κ», «Καραγκιόζη» και «Σαπιοκάραβο» ενώ ακούστηκε και το «Εσύ Εκεί» στη μνήμη του Μάνου Ξυδούς. Πολύ καλή στα φωνητικά και η Φένια Βούλγαρη που ερμήνευσε το τραγούδι «Μama»(απόσπασμα από το Bohemian Rhapsody των Queen) και τα «Ήσυχα Βράδια», ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε και την κρητική λύρα που είναι το νέο στοιχείο στη μουσική των ΟΝΑΡ.

Τέλος το συγκρότημα έσβησε την τούρτα με τα 25 κεράκια που έφερε στη σκηνή η χορωδία Πυξίδα σε μια ατμόσφαιρα άκρως εορταστική και με το κοινό να φεύγει ιδιαιτέρως ικανοποιημένο!

Εμείς να δώσουμε συγχαρητήρια στο Κύτταρο live Club, για την άψογη οργάνωση, ευχόμενοι και στο συγκρότημα να συνεχίσει να μας ταξιδεύει μελωδικά για πολλά ακόμη χρόνια!

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

Τελευταία Άρθρα