” Μια ηλιαχτίδα στην πόλη ” με την Τέτη Κασιώνη στη Galerie Δημιουργών

Guest Αργυρώ Καπαρού
Βιολί:Βασίλης Ραψανιώτης
Πιάνο: Μάρκος Κώτσιας
Η ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Τέτη Κασιώνη συναντά τον πιανίστα Μάρκο Κώτσια και τον βιολιστή Βασίλη Ραψανιώτη. Οι τρεις τους πλαισιώνουν τη μουσική παράσταση ” Μια ηλιαχτίδα στην πόλη”. Μαζί τους ξεχωριστή τους προσκεκλημένη για πρώτη φορά η ερμηνεύτρια Αργυρώ Καπαρού.
Τραγούδια από την υπάρχουσα προσωπική δισκογραφία της ερμηνεύτριας όπως επίσης και τραγούδια με αφορμή την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ της, σε στίχους του ποιητή Ηλία Παπακωνσταντίνου, μουσική της ίδιας και ενορχήστρωση του Θύμιου Παπαδόπουλου, με τίτλο “Από Κάστανο και Έρωτα”. Θα ακουστούν τραγούδια του δίσκου στα ελληνικά και στα γαλλικά καθώς ο δίσκος έχει ηχογραφηθεί και στις δύο γλώσσες.
Μια βραδιά γεμάτη φως θα μας ταξιδέψει με νοσταλγία από το κέντρο της Αθήνας στη Σμύρνη, την Ιταλία, την Πορτογαλία,τη Γαλλία,την Ισπανία και στους σύγχρονους ποιητές, στιχουργούς και συνθέτες.
Ερωτικές καντάδες των Επτανήσων τους μεταφέρουν στα σπαραχτικά fado της Πορτογαλίας, στις συνοικίες του Παρισιού και στη θρυλική Edith Piaf για να καταλήξουν αργότερα στο λιμάνι του Άμστερνταμ του Jacques Brel. Το φως του φεγγαριού τους οδηγεί στο Μεξικό της Chavela Vargas , στην Αργεντινή του Astor Piazzola και στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας. Οι Έλληνες συνθέτες και ποιητές έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά των μουσικών και γι’αυτό το λόγο προσεγγίζουν ερμηνευτικά αγαπημένους τους συνθέτες και ποιητές όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Λοΐζος, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιώργος Σεφέρης, η Λίνα Νικολακοπούλου και πολλοί άλλοι. Η ελληνική και βαλκανική παράδοση έχει επίσης σημαντική θέση στο μουσικό τους ταξίδι.
Κύριο χαρακτηριστικό της παράστασής τους, το πάθος που παρασέρνει τους θεατές τους σε μια αξέχαστη περιήγηση στις μουσικές του κόσμου

Από Κάστανο και έρωτα:
Ποίηση:Ηλίας Παπακωνσταντίνου
Μουσική και ερμηνεία: Τέτη Κασιώνη
Κυκλοφορία: Μετρονόμος 2022
https://youtu.be/DWDUWiash9s

Galerie Δημιουργών

Χελιδονούς 28, Κηφισιά
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 €

Πληροφορίες – Κρατήσεις :
210 6251732

Λεωφορεία: 504, 522, 523, 543, 721, Β9
Πληροφορίες   –  Κρατήσεις :
210 6251732

2.1.2022