ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ , Η ΤΑΙΝΙΑ – ΕΜΠΝΕΥΣΗ του ΓΚΟΝΤΑΡ από τις 3/8 στους ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ από τη New Star

«Αβέβαιο αν η πραγματικότητα γίνεται όνειρο ή πραγματικότητα ονείρου».
Ζαν-Λικ Γκονταρ
Θεωρείται από πολλούς κριτικούς ως η καλύτερη ταινία του Godard. Σκηνές της ταινίας έχουν εμπνεύσει δεκάδες σκηνοθέτες, ηθοποιούς και μουσικούς, οι οποίοι αποτίνουν φόρο τιμής στο ιδιοφυές αριστούργημα του Godard.

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ
Bande à Part – 1964
Σκηνοθεσία: Jean-Luc Godard
Ηθοποιοί: Anna Karina, Chantal Darget, Claude Brasseur, Claude Makovski, Danièle
Girard
Είδος: Comedy, Crime, Drama
Γλώσσα: Γαλλικά, Αγγλικά, Διάρκεια: 1h 37m

ΣΥΝΟΨΗ
Μια νεαρή γυναίκα, η Οντίλ, ζει με την εύπορη θεία της στο Παρίσι.  Στο πανεπιστήμιο που φοιτά, συναντά τον Φρανς και τον Άρθουρ, 2 γοητευτικούς νεαρούς που συνεχώς φλερτάρουν μαζί της, και εκείνη τους αποκαλύπτει πως υπάρχει ένα μεγάλο ποσό, κρυμμένο στο σπίτι. Έτσι λοιπόν αυτή η απίθανη «συμμορία» αποφασίζει να κλέψει τα χρήματα, και να το σκάσει με προορισμό την περιπέτεια.

Ο Jean-Luc Godard, σε ρόλο συγγραφέα, σεναριογράφου και αφηγητή, παρουσιάζει μια ανάλαφρη, ρομαντική ταινία με θέμα την ληστεία και τις νεανικές σχέσεις.
Γυρισμένη όμως με το μοναδικό σκηνοθετικό στυλ του, μέσα σε μόνο 25 ημέρες, καταφέρνει να γίνει μια ταινία-σταθμός στην ιστορία όχι μόνο του Γαλλικού Νέου Κύματος, αλλά και του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Από το Δελτίο Τύπου του ίδιου το Γκονταρ
“Σηκώνονται το πρωί, πρέπει να βρεις πουλί να φας το μεσημέρι, άλλο για να φας το βράδυ. Εν τω μεταξύ, πάνε να πιουν από το ποτάμι, και μετά να… Ζουν από το ένστικτο, τη στιγμή. Δεν έχουν νοοτροπία κλεφτών, ούτε καπιταλιστών. Είναι σαν τα ζώα. Προς το παρόν είναι χαρούμενοι γιατί δεν κάνουν ερωτήσεις. Είναι αληθινοί άνθρωποι, και είναι ο κόσμος που ξεχωρίζει, είναι ο κόσμος που κάνει ταινίες, που δεν είναι σύγχρονος. Είναι δίκαιοι, είναι αληθινοί, αντιπροσωπεύουν τη ζωή. Ζουν μια απλή ιστορία, είναι ο κόσμος γύρω τους που ζει ένα κακό σενάριο.”