Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης : Η Ελλάδα αξιοποιεί όλο το νομικό και ουσιαστικό οπλοστάσιο το οποίο έχει οικοδομήσει τα τελευταία χρόνια

Συνέντευξη του Μ. Βαρβιτσιώτη στον τ/σ «ΣΚΑΪ» και στους δ/φους Δημήτρη Οικονόμου, Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη.

«Η Ελλάδα αξιοποιεί όλο το νομικό και ουσιαστικό οπλοστάσιο το οποίο έχει οικοδομήσει τα τελευταία χρόνια και προχωράει τώρα σε σεισμικές έρευνες για την ανακάλυψη υδρογονανθράκων στις περιοχές νοτιοδυτικά της Κρήτης και της Πελοποννήσου», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του τ/σ «ΣΚΑΪ» και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου, Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη, και παρέπεμψε στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο, τη συμφωνία για χάραξη ΑΟΖ με την Ιταλία και την «οικοπεδοποίηση» της περιοχής.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός, αναφερόμενος στη σχετική ανακοίνωση που έκανε χθες ο Πρωθυπουργός, σημείωσε ότι δείχνουμε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνονται τα πράγματα σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και με την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας. Σε ερώτηση σχετικά με την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, ανέφερε πως αυτό αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά μας και πως πρέπει να γίνει σε χρόνο και με τρόπο που θα διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ερωτηθείς για το θέμα των παρακολουθήσεων ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι πρέπει να πέσει φως από τη Δικαιοσύνη ώστε να αποκαλυφθεί ποιος παρακολουθούσε, ποιος είχε συμφέρον και ποιος χρησιμοποιούσε αυτό το παράνομο και κακόβουλο λογισμικό. Πρόσθεσε δε ότι αυτό μόνο οι δικαστικές αρχές μπορούν να το κάνουν και ότι η κυβέρνηση δεν είναι ούτε ανακριτής, ούτε εισαγγελέας.

φωτό : Αρχείο

8.11.2022