Μπανγκλαντές: Απομακρύνονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι απο περιοχές που θα πλήξει κυκλώνας

Άρθρο του Αθηναικού Πρακτορείου Ειδήσεων:  Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στο Μπανγκλαντές απομακρύνονται από τα σπίτια τους σε παραλιακές περιοχές, καθώς ισχυρός κυκλώνας προσεγγίζει τη χώρα και αναμένεται κατά την άφιξή του αύριο, Τρίτη, το πρωί να προκαλέσει ισχυρή καταιγίδα, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο κυκλώνας Σιτράνγκ αναμένεται να φτάσει αύριο το πρωί στην παραλιακή πόλη Κεπούπαρα, στο νότιο τμήμα του Μπανγκλαντές, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις αρχές, ισχυρή καταιγίδα μπορεί να προκληθεί και να πλημμυρίσει τεράστια πεδινή ζώνη κατά μήκος των ακτών του Μπανγκλαντές, όπου ζουν εκατομμύρια άνθρωποι.

“Οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης έχουν ήδη αρχίσει”, δήλωσε ο αξιωματούχος της κυβερνητικής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την διαχείριση καταστροφών Καμρούλ Χάσαν.

Έως και 400.000 άνθρωποι σε χωριά και ευάλωτες παραλιακές ζώνες θα απομακρυνθούν για να μεταβούν σε καταφύγια, διευκρίνισαν οι αρχές των παραλιακών περιοχών Πατουάκαλι, Μπόλα, Μπαργκούνα και Τζαλάκαθι.

Οι αρχές του Μπανγκλαντές έχουν επίσης αποστείλει αποξηραμένα τρόφιμα σε παραλιακές περιοχές και ενισχύσει το προσωπικό στα νοσοκομεία αγροτικών ζωνών της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ