Μόσχα: Κατηγορίες σε δύο υπόπτους για την επίθεση

Οι δύο πρώτοι ύποπτοι της επίθεσης στο Crocus City Hall στη Μόσχα την Παρασκευή, κατά την οποία σκοτώθηκαν 137 άνθρωποι σε τρομοκρατική ενέργεια, οδηγήθηκαν σήμερα το βράδυ ενώπιον δικαστηρίου της ρωσικής πρωτεύουσας, το οποίο αναμένεται να αποφασίσει για την προφυλάκισή τους.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, οι δύο ύποπτοι κατηγορούνται για “τρομοκρατία” και αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Το περιφερειακό δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας απήγγειλε κατηγορίες στους δύο υπόπτους για την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών την Παρασκευή σε τρομοκρατική ενέργεια, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το δικαστήριο κατονόμασε τους υπόπτους ως Νταλερντζόν Μπαρότοβιτς Μιρζόγιεφ και Σαϊντακράμι Μουροντάλι Ρασαμπαλιζόντα. Συνολικά, οι ρωσικές αρχές έχουν ανακοινώσει τη σύλληψη 11 ατόμων, εκ των οποίων τέσσερις δράστες, σε σχέση με την επίθεση αυτή.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Μπασμάνι στη Μόσχα απεφάνθη ότι και ο δεύτερος ύποπτος για την επίθεση στη αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall την Παρασκευή, κατά την οποία σκοτώθηκαν 137 άνθρωποι, πρέπει να τεθεί υπό κράτηση τουλάχιστον για δύο μήνες εν αναμονή της δίκης, έως τις 22 Μαΐου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικαστηρίου που δημοσιεύτηκε στο Telegram.

Ο ύποπτος, Σαϊντακράμι Μουροντάλι Ρασαμπαλιζόντα, ομολόγησε την ενοχή του στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ