Μ. Βαρβιτσιώτης: Οι ισχυρισμοί της Τουρκίας είναι προκλητικοί, παράλογοι και ανιστόρητοι

Γράφει η Βάντα Βλασταρά 

«Η Ελλάδα είναι ταγμένη με την πλευρά της ειρήνης, της συνεργασίας, του διεθνούς δικαίου. Παράλληλα, διαθέτει την αποφασιστικότητα, το φρόνημα και τη δύναμη του πυρός να απαντήσει σε οποιαδήποτε απειλή» επισημαίνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «POLITICAL» και τον δημοσιογράφο Σπύρο Μουρελάτο.

Με αφορμή την πρόσφατη αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου από πλευράς Τουρκίας, κάνει λόγο για «προκλητικούς, παράλογους και ανιστόρητους ισχυρισμούς» και στέλνει το μήνυμα ότι «τα νησιά μας δεν απειλούν, αντίθετα απειλούνται» και ότι «δεν μπορεί να αποστρατιωτικοποιηθεί κάτι το οποίο απειλείται».

Σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στις συμβάσεις των Rafale και των Belharra, τονίζει ότι συμπεριφέρεται «ανεξήγητα πολιτικά» και «επικίνδυνα εθνικά» και ότι απέναντι στη συνεχώς αναβαθμιζόμενη τουρκική απειλή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει να είναι «απών» από την εθνική συστράτευση. «Το εθνικό μέτωπο απαιτεί ενότητα, ομοψυχία και ομοθυμία» σημειώνει.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης, με αφορμή την ρωσο-ουκρανική κρίση, υπογραμμίζει ότι η ΕΕ πρέπει να ενισχύσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στα μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα και να προχωρήσει αποφασιστικά προς την επίτευξη της στρατηγικής της αυτονομίας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός μιλάει ακόμη για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, το μεταναστευτικό και την πρόσφατη επίσκεψή του στο Καστελλόριζο και τη Ρω.

19.2.2020