Νάνσι Πελόσι: η Βουλή θα προχωρήσει με τη ρωσική νομοθεσία για την απαγόρευση του πετρελαίου-αυξήθηκε στα 129,92 δολάρια το βαρέλι

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πελόσι λέει ότι η Βουλή θα προχωρήσει με νομοθεσία που θα απαγορεύει το ρωσικό πετρέλαιο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι η Βουλή θα προχωρήσει με τη ρωσική νομοθεσία για την απαγόρευση του πετρελαίου και το νομοσχέδιο αυτό αναμένεται να περιλαμβάνει και άλλα στοιχεία, σύμφωνα με δημοκρατικό βοηθό.

Είπε επίσης ότι κάθε συνάδελφος που ο Λευκός Οίκος λέει καθημερινά ότι ο Πρόεδρος θα ανακοινώσει την απαγόρευση. Συγκεκριμένα, η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψακί, δήλωσε χθες σε δημοσιογράφους ότι ο Μπάιντεν είχε λάβει απόφαση για το θέμα αυτό. Περισσότερα σχετικά με αυτό: Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναμένεται τώρα να ανακοινώσει αργότερα σήμερα το πρωί ότι θα απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα στις ΗΠΑ. Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Βουλής Στένυ Χόγιερ δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι το νομοσχέδιο ενδέχεται να είναι στο βήμα αυτή την εβδομάδα.

Η πιθανότητα να απαγορευτούν οι εισαγωγές στις ΗΠΑ, τη χώρα που είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ώθησε την τιμή του Μπρεντ στα 129,92 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή: cnn news