Νέα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών τη νύχτα στο Ηράκλειο

Μετά την περισυλλογή 72 μεταναστών που μεταφέρθηκαν το πρωί του Σαββάτου στους Καλούς Λιμένες και τους 43 που εντοπίστηκαν αργότερα την ίδια μέρα στην παραλία Ίλιγγας των Σφακίων, ένα ακόμη σκάφος, που έμεινε ακυβέρνητο 45 μίλια νότια των Καλών Λιμένων, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, κινητοποίησε εκ νέου το Λιμενικό.

Για το ακυβέρνητο σκάφος υπήρξε σήμα από το θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ γύρω στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου και αμέσως κινητοποιήθηκαν παραπλέοντα εμπορικά πλοία, τα οποία κατάφεραν να περισυλλέξουν τους 64 επιβαίνοντες. Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα οδηγήθηκαν στο λιμάνι του Κόκκινου Πύργου και άρχισε η διαδικασία αποβίβασής τους με τη συνδρομή σκάφους του τοπικού Λιμενικού Σταθμού (video).

Η αποβίβαση των μεταναστών ολοκληρώθηκε στις 7 το πρωί και ήδη έχουν μεταφερθεί στο κτίριο του παλιού ΚΤΕΛ, όπου βρίσκονται και οι υπόλοιποι 70 μετανάστες. Αναμένεται απόψε να αναχωρήσουν από την Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι 64 (58 Αιγύπτιοι, εκ των οποίων 13 ανήλικοι, 4 Σύροι και 2 υπήκοοι Σουδάν) αναχώρησαν από το Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο, υποβάλλονται σε ιατρικό έλεγχο και θα ακολουθήσει η διαδικασία της ταυτοποίησής τους, παράλληλα με την προανάκριση.

πηγή :ΕΡΤ

φωτό :Αρχείο

11.2.2024