Νέα Υόρκη: Τουλάχιστον 16 τραυματίες από πυροβολισμούς σε σταθμό του μετρό

Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε σταθμό του μετρό του Μπρούκλιν το πρωί της Τρίτης, κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής των μετακινήσεων των υπαλλήλων που κατευθύνονταν στο Μανχάταν. Τουλάχιστον 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Fox News, από τους αρχικούς 13 που αναφέρθηκαν. Πηγή της Πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης είπε στο Fox News ότι οκτώ από τα θύματα υπέστησαν τραύματα από πυροβολισμούς. Ένας εκπρόσωπος του NYPD είπε στο Fox News ότι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στον σταθμό 36th St. στο Sunset Park, στο Μπρούκλιν, γύρω στις 8:30 π.μ. ET. Ο ύποπτος είναι ακόμη ελεύθερος. Ο ύποπτος φοράει ένα πορτοκαλί γιλέκο. 

«Σε σχέση με τα πολλά άτομα που πυροβολήθηκαν στον σταθμό του μετρό 36th Street στο Μπρούκλιν, ΔΕΝ υπάρχουν ενεργοί εκρηκτικοί μηχανισμοί αυτή τη στιγμή», ανέφερε στο Twitter το NYPD News σε μια ενημέρωση που δημοσιεύτηκε στις 9:53 π.μ. ET. “Ζητείται από τυχόν μάρτυρες να καλέσουν το @NYPDTips στο #800577TIPS . Παρακαλούμε μείνετε μακριά από την περιοχή. Παρέχονται περισσότερες πληροφορίες όταν είναι διαθέσιμες.”

Η φύση των τραυματισμών ποικίλλει από πυροβολισμούς έως εισπνοή καπνού και δύο με θραύσματα.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ανακοίνωσε νέα μέτρα κατά της οπλοκατοχής χθες Δευτέρα, ενημερώθηκε για το συμβάν και ο Λευκός Οίκος πρόσφερε βοήθεια στις αρχές της Νέας Υόρκης, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Η κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και ενημερώνεται για τις έρευνες σχετικά με το συμβάν.

Επισκόπηση τύπου: foxnews και ΑΠΕ-ΜΠΕ