Νέος Αρχιεπίσκος Κύπρου ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος- Δηλώσεις Νίκου Αναστασιάδη και του Υπουργείου Εξωτερικών

Eξελέγη και επίσημα το πρωί του Σαββάτου, 24 Δεκεμβρίου, Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου, ο Πάφου Γεώργιος, με 11 ψήφους έναντι 4 του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου. Η διαδικασία της ψηφοφορίας πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο παρεκκλήσι του Αποστόλου Βαρνάβα εντός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη twitter: Συγχαρητήρια στον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο για την ανάδειξη του ως Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου. Είμαι βέβαιος πως υπό τη φωτισμένη ηγεσία του νέου Αρχιεπισκόπου η εκκλησία της Κύπρου θα συνεχίσει το σπουδαίο πνευματικό της έργο προς όφελος του ποιμνίου.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την εκλογή του Νεόυ Αρχιεπισκόπου Κύπρου και Νέας Ιουστινιάνης (Αθήνα, 24 Δεκεμβρίου 2022)

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ.Γεώργιο, Τοποτηρητή του Αρχιεπισκόπου Θρόνου της Κύπρου, για τη σημερινή εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου ως νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου και Νέας Ιουστινιανής.
Το γεγονός αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο και την Ορθοδοξία. Το Υπουργείο Εξωτερικών εύχεται στον νέο Αρχιεπίσκπο μακροημέρευση και κάθε επιτυχία στα ποιμαντορικά του καθήκοντα.