Νέο άλμπουμ κυκλοφόρησε ο Γιώργος Στρατάκης που ηχογραφήθηκε στη φυλακή της Αγιάς Χανίων

Ο Γιώργος Στρατάκης κυκλοφόρησε νέο άλμπουμ, με τίτλο «Κανέλλος», το οποίο περιλαμβάνει επτά βιωματικά και αλληγορικά τραγούδια σε μουσική, στίχους και ερμηνεία του ίδιου. Η συγκεκριμένη μουσική παραγωγή έχει την ιδιαιτερότητα ότι ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα στην Αγιά Χανίων στις 27 Ιουλίου 2023, έπειτα από σχετικές εγκρίσεις. Την ευθύνη της ενορχήστρωσης κατά την αυθημερόν 6ωρη ηχογράφηση ανέλαβε ο Νίκος Στρατάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα έσοδα από τις διαδικτυακές πωλήσεις αλλά και από τις πωλήσεις του φυσικού αρχείου (cd, βινύλιο) θα διατεθούν στον σύλλογο συμπαραστάσεως κρατουμένων «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» και στην ιεραποστολική αδελφότητα «ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ».

Οι σύλλογοι μη κερδοσκοπικού ενδιαφέροντος βοηθούν έμπρακτα τις κοινωνικές υπηρεσίες όλων των σωφρονιστικών καταστημάτων στην ελληνική επικράτεια, που με τη σειρά τους βοηθούν όσο μπορούν τους άπορους κρατουμένους για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών.

Ο γνωστός λυράρης, Γιώργος Στρατάκης, παραδόθηκε πριν από μερικούς μήνες στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου, καθώς καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για υπόθεση υπεξαίρεσης και πλαστογραφίας. Συγκεκριμένα, καταδικάστηκε για υπόθεση υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος, πράξη που φέρεται να τελέστηκε πριν από δώδεκα περίπου χρόνια, όταν ήταν προϊστάμενος σε υποκατάστημα τράπεζας στο Ηράκλειο. Το ποσό της υπεξαίρεσης υπολογίζεται στα 1,6 εκατομμύρια ευρώ.

Το φυσικό αρχείο (cd, βινύλιο) θα είναι διαθέσιμο μετά τις 15 Οκτωβρίου.

Για τον αδέσποτο “Κανέλλο” αναφέρει ο Γιώργος Στρατάκης:

“…..ένα παράθυρο δυτικά των φυλακών Χανίων στην υπηρεσία όπου εργαζόμουν, κάθε φορά που έφτανε μια μεταγωγή, καθώς άνοιγε η κεντρική πόρτα, “τρύπωνε” ένας αδέσποτος σκυλάκος.

Ερχόταν και καθόταν απέναντι, ενώ μέσα από το παράθυρο ήμασταν εμείς : Ο Παπουτσάκης Νίκος ο υπεύθυνος υπηρεσίας, ο Μαυριδάκης Αντώνης ο ψυχίατρος, ο Ναίμ Ουλά απο το Πακιστάν κι εγώ…!

Λόγω του τριχώματος του τον ονομάσαμε ΚΑΝΕΛΛΟ και φροντίζαμε τις περισσότερες φορές να του κρατάμε φαγητό από τα μαγειρεία των φυλακών για την κάθε επίσκεψη του.

Ο Κανέλλος λειτουργούσε με το ένστικτο του, όπως κάθε ζώο άλλωστε, και κάθε φορά ”έμπαινε φυλακή” οικειοθελώς και έβγαινε όποτε επιθυμούσε.

Αντιλαμβανόταν την συμπάθεια και την αγάπη που του δινόταν και είτε είχαμε, είτε δεν είχαμε φαγητό, παρέμενε εκεί ήρεμος κουνώντας την ουρά του καθώς του μιλούσαμε. Μας έκανε κάθε μέρα “επισκεπτήριο” και έφευγε όταν από μακριά άκουγε την μεγάλη σιδερόπορτα να ανοίγει ξανά.

Τα ζώα σε αγαπούν χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα και όχι απλά ανταποδίδουν την αγάπη σου, αλλά σε αγαπούν άνευ όρων χωρίς να έχουν κανένα συμφέρον. Αν πραγματικά τους δώσεις σημασία και τα παρατηρήσεις με προσοχή, τότε θα εκπλαγείς από τα πόσα μπορούν να σε διδάξουν…!

Ένας αδέσποτος σοφός σκυλάκος….ο ΚΑΝΕΛΛΟΣ…ο καλύτερος του φυλακοχωργιού, μου επιβεβαίωσε πως : η ζωή συνεχίζεται και υπάρχουν κι άλλα σημαντικά πράγματα που έχουν αξία εκτός από την τροφή, όπως η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, η κατανόηση, η προσοχή, η αγάπη κι ο σεβασμός….!

Θυμάμαι μία χαρακτηριστική ματιά του ΚΑΝΕΛΛΟΥ που μου “είπε”: “….οι περισσότεροι από εσάς τους κοσμικούς ανθρώπους, τρέχετε όλη μέρα ασταμάτητα κυνηγώντας το χρήμα, εξαρτάστε από το κινητό σας, το τσιγάρο, το αλκοόλ, τις ουσίες και απ’ ότι άλλο σας εγκλωβίζει την ζωή, χάνοντας έτσι το πραγματικό νόημά της, καταστρέφοντας ταυτόχρονα τον κόσμο, πολεμώντας ο ένας τον άλλον.

Σας φέρνουν στις φυλακές και δεν αντιληφθήκατε ποτέ πως ήσασταν ήδη φυλακισμένοι πριν να φτάσετε, επειδή δεν εκτιμήσατε την ζωή, ενώ ταυτόχρονα πάσχετε από σοβαρή έλλειψη αγάπης. Δεν έχετε ακόμα αντιληφθεί και αρνείστε να το αντιληφθείτε, πως οι αποστάσεις μεταξύ σας δεν μετριούνται με χιλιόμετρα ούτε με το μέτρο, αλλά με τις συνθήκες και τα συναισθήματα που δημιουργεί και προκαλεί ο καθένας σας μέσα του για τον άλλο. Δεν έχετε συνειδητοποιήσει πως όλα είναι θέμα ειλικρινούς και με αγάπη επικοινωνίας, η οποία έχει να κάνει με το τι και πως σκέφτεστε….!”

Του έδωσα και το τελευταίο κεφτεδάκι που κρατούσα στο χέρι μου και έφυγε έξω στην κοσμική φυλακή!

ΙNFO
Γιώργος Στρατάκης
Νέο άλμπουμ: ΚΑΝΕΛΛΟΣ

Συντελεστές:
Μουσική – στίχοι: Γιώργος Στρατάκης
Επιμέλεια ενορχήστρωσης: Νίκος Στρατάκης

Κόντρα μπάσο – φωνητικά: Αλέκος Χατζάκης
Τύμπανα – φωνητικά: Βασίλης Γιασλακιώτης
Πνευστά – φωνητικά: Γιώργος Σαλούστρος (κεχρής)
Νταούλι – φωνητικά: Μάνος Στρατάκης
Λαούτο – φωνητικά: Νίκος Στρατάκης
Λύρα – τραγούδι: Γιώργος Στρατάκης

Ηχολήπτης – Λήψη και μίξη ήχου: Κώστας Μαρκάκης
Βοηθός ηχολήπτη: Μάνος Τσιριγωτάκης
Ηχητικός εξοπλισμός: TimSouround (Τίμος Βροντάκης)
Τεχνικός ηχητικού εξοπλισμού: Γιάννης Σαλούστρος (κεχρής)
Εικαστική δημιουργία εξωφύλλου: Νίκος Παπουτσάκης
Γραφιστικές εφαρμογές: Γιάννης Ορφανουδάκης

Επιμέλεια παραγωγής – οργάνωσης:
Northernpinwheel – Voreios Anemomylos,
Mesogeia Eleftheriotis
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον Προϊστάμενο Διευθυντή του καταστήματος κρατουμένων Χανίων κ. Αναστασόπουλο Κωνσταντίνο, στον Αρχιφύλακα του καταστήματος κρατουμένων Χανίων κ. Νικολινάκο Δημήτριο, στην Διευθύντρια του 2ου ΣΔΕ Χανίων που λειτουργεί εντός του σωφρονιστικού καταστήματος κα. Μουριζάκη Ευαγγελία, καθώς και στο συμβούλιο του καταστήματος που ενέκρινε την ηχογράφηση και συγκεκριμένα τον κ. Νύκτα Δημήτριο αναπληρωτή προϊστάμενο Διεύθυνσης, κα. Μέγκουλα Μαρία Κοινωνική Λειτουργό του καταστήματος και κ. Φαρσάρη Γεώργιο Ε.Π Διοικητικού του καταστήματος, που συνέβαλαν όλοι τους τα μέγιστα ως αρωγοί για την ολοκλήρωση αυτής της μουσικής παραγωγής.

26.10.2023