Νίκος Ανδρουλάκης: «Αδιανόητη η προχειρότητα της Κυβέρνησης»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και το δημοσιογράφο Δημήτρη Κουκλουμπέρη χαρακτήρισε απαράδεκτη την εμφάνιση μαχητών του Τάγματος Αζόφ ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας αμέσως μετά το μήνυμα του Ουκρανού Προέδρου.

“Σταθήκαμε από την αρχή στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας, απέναντι στη βάρβαρη εισβολή και στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, συγκλονισμένοι από όσα βλέπουμε τις τελευταίες μέρες. Άλλωστε ανάλογα βιώματα έχει ο λαός μας με την τραγωδία της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο. Όμως το να δοθεί βήμα πέρα από τον πρόεδρο της Ουκρανίας σε στρατιώτες ενταγμένους στο τάγμα Αζόφ ήταν απαράδεκτο και υπογραμμίζει την αδιανόητη προχειρότητα της κυβέρνησης” επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση υπογράμμισε τις προτάσεις που με συνέπεια παρουσιάζει το τελευταίο τρίμηνο το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

“Είναι εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία η κυβέρνηση αρχικά λοιδόρησε τις θέσεις μου και εκ των υστέρων ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε υποκριτικά τη σημασία τους. Παρεμβάσεις προς όφελος της κοινωνίας που δεν τόλμησε λόγω της ιδεοληψίας του να εφαρμόσει. Αναφέρομαι στη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, στην ομαλότερη απεξάρτηση από τον λιγνίτη δίχως να προσδεθεί η χώρα στο φυσικό αέριο εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης, καθώς και στην ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Και βέβαια το πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, που εμείς επιμένουμε να επιβληθεί στη λιανική τιμή και όχι στη χονδρική σε αντίθεση με τη Ν.Δ.” ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ως προς τη συζήτηση περί μετεκλογικων συνεργασιών επανέλαβε ότι “το βράδυ των πρώτων εκλογών θα τεθούμε όλοι προ των ευθυνών μας. Εκεί θα φανεί ποιοι πράγματι επιθυμούν κυβερνητική σταθερότητα με προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον και ποιοι είναι εμμονικά προσκολλημένοι στη ματαιοδοξία και τις καρέκλες τους, οδηγώντας τη χώρα στην αστάθεια”.

Στις 8 Μαΐου, όπως επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα έχουν τη δυνατότητα τα μέλη του Κινήματος να επιλέξουν το όνομα της παράταξης στις προσεχείς εθνικές εκλογές. “Ποτέ δεν πίστεψα ότι ήταν το όνομα και τα σύμβολά μας ο λόγος που οι πολίτες γύρισαν την πλάτη τους στο ΠΑΣΟΚ, αλλά συμπεριφορές και πολιτικές πρακτικές που τους πλήγωσαν. Αυτό δεν θα επιτρέψω να ξανασυμβεί. Σφυρηλατούμε μια νέα, αδιαμεσολάβητη σχέση εμπιστοσύνης” συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

9.4.2022