Νίκος Ανδρουλάκης: «Για να διαφυλάξουμε τις αξίες μας και την εδαφική μας ακεραιότητα, χρειαζόμαστε κοινά εργαλεία άμυνας και ασφάλειας όπως ο ευρωστρατός»

 Δημοσιεύτηκε 15/03/2022

 Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης στη LIFO.

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ασκεί σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είχαμε δύο δρόμους και πήραμε τον χειρότερο δυνατό, αυτόν της βίαιης απολιγνιτοποίησης χωρίς στρατηγικό οικονομικό σχέδιο» τονίζει.

«Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη ισχυροποιεί τους ήδη ισχυρούς και ο κ. Τσίπρας μιλά στο όνομα των πολλών αλλά χωρίς να έχει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για να βελτιώσει τη ζωή τους. Ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε χτυπώντας φορολογικά τη μεσαία τάξη, χωρίς να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες. Και οι δύο με τις πολιτικές τους διόγκωσαν τα προβλήματα» σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης σχολιάζοντας τα πολιτικά προτάγματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλω την Ευρώπη μια soft power», δηλώνει αναφορικά με τις εξελίξεις, που πυροδοτεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο κ. Ανδρουλάκης απορρίπτοντας την μιλιταριστική θεώρηση, «αλλά από την άλλη, για να διαφυλάξουμε τις αξίες μας και την εδαφική μας ακεραιότητα, χρειαζόμαστε κοινά εργαλεία άμυνας και ασφάλειας κι ένα από αυτά είναι και ο ευρωστρατός» συμπληρώνει στην συνέντευξή του στη LIFO.

«Ακούω από κάποιους ότι η χώρα μας βάζει απέναντί της τη Ρωσία. Αυτό είναι λάθος», υπογραμμίζει ο κ. Ανδρουλάκης, «γιατί η Ρωσία έβαλε απέναντί της όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, καταπατώντας το διεθνές δίκαιο».

Αναφερόμενος στην πολιτική του στόχευση καθώς και στον σχεδιασμό για την αναδιάταξη του κόμματος ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει ότι «δεν φιλοδοξούμε να είμαστε μόνιμα στην αντιπολίτευση. Φιλοδοξούμε να γίνουμε κυβέρνηση και να υλοποιήσουμε τη σοσιαλδημοκρατική πολιτική μας» περιγράφοντας ότι η σοσιαλδημοκρατία που είναι στην προμετωπίδα της πολιτικής του, σημαίνει μια ισχυρή δημοκρατία με κοινωνικό κράτος και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ερωτηθείς για τα οικονομικά του κόμματος του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ότι θέλει «να είμαστε σε όλα εντάξει και οι πολίτες να ξέρουν ότι κάνουμε μια πραγματικά νέα αρχή», γι’ αυτό και δεσμεύεται ότι όλες οι δαπάνες του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα αναρτώνται στο διαδίκτυο. «Τα κόμματα χρηματοδοτούνται από τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι πρέπει να βλέπουν πού πάνε οι φόροι τους» ανέφερε χαρακτηριστικά στη LIFO ο κ. Ανδρουλάκης.

15.3.2022