Νίκος Ανδρουλάκης : Η δύναμή μας είναι δύναμη σας για ελπίδα και προοπτική

«Την επόμενη Κυριακή θα αγωνιστούμε και θα νικήσουμε. Θα είμαστε η ευχάριστη έκπληξη των εκλογών για κάθε πολίτη και η δυσάρεστη έκπληξη για τον κ. Μητσοτάκη» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης στο Θησείο.

«Ο Πρωθυπουργός, αντί να απαντήσει στα προβλήματα της κοινωνίας, εκβιάζει στυγνά τον ελληνικό λαό επισείοντας τον κίνδυνο της αστάθειας. Μάλιστα, σήμερα ζήτησε να τον ψηφίσει ο λαός για να κάνει μεταρρυθμίσεις. 121 έδρες έχει παραπάνω από το δεύτερο κόμμα. Τι θέλει περισσότερο για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις; Ποια είναι η αστάθεια κύριε Μητσοτάκη; Δεν εκβιάζεται ο περήφανος ελληνικός λαός από τα ψεύτικα διλήμματά σας. Τα προβλήματα που δημιουργήσατε, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που προσπαθήσατε ανεπιτυχώς να αντιμετωπίσετε» απάντησε ο κ. Ανδρουλάκης στο δίλημμα που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέδειξε ότι οι κυβερνητικές πολιτικές έχουν ως αποτέλεσμα την απόκλιση από τους δείκτες ευημερίας των υπολοίπων κρατών της ΕΕ.

«Μας λένε ότι ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία μας φέρνουν πιο κοντά στην Ευρώπη ενώ με την πολιτική τους απομακρύνουν τον λαό μας από όλους τους δείκτες ευημερίας των ισχυρών ευρωπαϊκών κρατών. Για αυτό, λοιπόν, σας καλώ ξανά να συναντηθούμε όλες και όλοι μαζί αυτή την Κυριακή στο κοινό μας σπίτι, τη Δημοκρατική Παράταξη, στο ΠΑΣΟΚ για να εκφράσουμε γνήσια όλες τις προοδευτικές δυνάμεις γιατί η πατρίδα μας χρειάζεται κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια. Είναι αξιόπιστος ένας Πρωθυπουργός ο οποίος μετά την τραγωδία των Τεμπών και τα σκάνδαλα των υποκλοπών, και τα emails, δεσμεύεται για διαφάνεια και άπλετο φως, αλλά πάντα υπηρετεί τη συγκάλυψη και το σκοτάδι; Ποια λοιπόν είναι η αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη;» αναρωτήθηκε.

«Έχουμε και τον κ. Κασσελάκη, ο οποίος υπόσχεται στον λαό μας ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, αλλά ο ίδιος είναι πρωταγωνιστής των offshore και των φορολογικών παραδείσων. Είδαμε και το σουρεάλ σκηνικό επιθεώρησης στη Θεσσαλονίκη. Κάτω από τον πίνακα των εκατομμυρίων, των offshore, των φορολογικών παραδείσων, να κυματίζουν οι σημαίες της Αριστεράς. Αυτό δεν είναι αριστερά. Είναι ένα προσωπικό κόμμα. Και καλώ όλους τους πολίτες, τους προοδευτικούς, τους κεντροαριστερούς, τους αριστερούς να έρθουν στην πραγματική δημοκρατική παράταξη της νέας Αλλαγής. Η Αλλαγή θέλει αγώνα, αξιοπιστία, αρχές και αξίες. Αλλαγή με offshore και φορολογικούς παραδείσους δεν υπάρχει κύριε Κασσελάκη» συμπλήρωσε, ενώ σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου τόνισε:

«Ποια μαθήματα προόδου και από ποιους; Από ους υπουργούς του κ. Καραμανλή; Είδαμε τον ανακοινωμένο ως υπουργό του κ. Μητσοτάκη, τον Ναύαρχο Αποστολάκη. Δεν ξεχνάμε τα άρθρα του πρώην οπαδού του κ. Μητσοτάκη και σημερινού αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χρειάζεται δύο Μητσοτάκηδες η Ελλάδα. Η Ελλάδα χρειάζεται την αλλαγή και τη Δημοκρατική Παράταξη. Αρχές, ιδέες, θέσεις και αγώνας».

Αναφερόμενος και στους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς που θα προκύψουν από την κάλπη των ευρωεκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε: «Κάθε ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι ψήφος στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που επέβαλε στην Ευρώπη και στην Ελλάδα τις σκληρότερες πολιτικές λιτότητας. Κάθε ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι ψήφος στην κυρία Φον ντερ Λάιεν, που αφήνει ανοιχτό το παράθυρο συνεργασίας με την ευρωπαϊκή ακροδεξιά, τη Μελόνι, τη Λεπέν, τον Όρμπαν. Δεν με εκπλήσσουν βεβαίως γιατί και ο κ. Μητσοτάκης, τη δύσκολη στιγμή που χρειάστηκε μια πολιτική δύναμη για να αλώσει τις ανεξάρτητες αρχές για τη συγκάλυψη στις υποκλοπές, τα βρήκε νυχτιάτικα με τον κ. Βελόπουλο, το δεκανίκι των κηραλοιφών».

«Κάθε ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στην Ευρωπαϊκή Αριστερά που μπαίνει απέναντι σε σημαντικές αποφάσεις, που αφορούν την πατρίδα μας. Τον ευρωστρατό, την κοινή εξωτερική πολιτική, την κοινή ασφάλεια. Γιατί εμείς θέλουμε ασφάλεια σε όλα τα σύνορα της Ευρώπης απέναντι στον Πούτιν και τον Ερντογάν. Από τη Φινλανδία και τη Σουηδία μέχρι την Ελλάδα και την Κύπρο. Αυτό είναι αλληλεγγύη στην πράξη» συμπλήρωσε.

Ο κ. Ανδρουλάκης απευθύνθηκε στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

«Θέλω να κάνω ένα ειδικό κάλεσμα στους ανθρώπους που ακόμη και αυτήν την ώρα, λίγο πριν την κάλπη, αμφιταλαντεύονται. Τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας. Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, ψηφίζετε ένα κόμμα με προσφορά, με σωστές θέσεις για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας. Παράλληλα, όμως, στέλνετε και ένα καθαρό και ευθύβολο μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Απέναντι στην αλαζονεία, τη διαφθορά, την ασυδοσία μιας παρέας που νομίζει ότι θα μπορεί για πολύ ακόμη να περιφρονεί τα τεράστια ανοικτά ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας» υπογράμμισε.

«Αυτή η παράταξη ήταν για πολλές δεκαετίες το σημείο συνάντησης του προοδευτικού κόσμου της χώρας. Την ερχόμενη Κυριακή θα ξαναγίνουμε αυτό που ήμασταν το σημείο συνάντησης κάθε προοδευτικού πολίτη, κάθε δημοκράτη. Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε ώστε τα πρώτα βήματα των εθνικών και δημοτικών εκλογών να γίνουν ένα πολιτικό άλμα την επόμενη Κυριακή. Για να γίνει πιο δυνατή η δημοκρατική παράταξη και πιο ισχυρή η φωνή του λαού απέναντι στην ασυδοσία, την ατιμωρησία, την διαφθορά και τις ανισότητες. Αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα. Ο λαός μας αξίζει περισσότερα και θ’ αγωνιστούμε όλοι μαζί γι’ αυτό. Έχουμε χρέος την επόμενη Κυριακή να είμαστε η ισχυρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία ώστε αυτή η δύναμη να’ ναι και η επόμενη κυβερνητική επιλογή στις ερχόμενες εθνικές εκλογές» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης απευθύνοντας κάλεσμα στους προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες.

«Η δική μας δύναμη είναι και δική σας δύναμη. Είναι η δική σας δύναμη για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα μας. Είναι η δική σας δύναμη για να ζείτε με αξιοπρέπεια, ελπίδα και προοπτική. Είναι η δική σας δύναμη για ισχυρό ΕΣΥ, για ισχυρή δημόσια παιδεία. Η δική μας δύναμη είναι και δική σας δύναμη για δημοκρατία, σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου και κράτος δικαίου. Σήμερα καλώ προσωπικά κάθε νέο άνθρωπο που θέλει ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο, που θέλει περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή του ώστε να μη χρειαστεί να φεύγει στο εξωτερικό. Καλώ κάθε νέο ζευγάρι που θέλει στέγαση με αξιοπρέπεια για να οικοδομήσει τη δική του οικογένεια. Καλώ κάθε νέα μητέρα που θέλει για το παιδί της ένα βρεφονηπιακό σταθμό και παιδικό σταθμό για να συνεχίσει την εργασιακή της ζωή. Καλώ κάθε εργαζόμενο που θέλει μια ανάπτυξη που βελτιώνει τη ζωή του με σεβασμό στα εργασιακά του δικαιώματα. Καλώ κάθε συνταξιούχο που θέλει μία σύνταξη αξιοπρέπειας. Κάθε αγρότη. Τον καλώ εδώ μαζί μας για να παράγει, να είναι ανταγωνιστικός, να έχουμε πραγματική περιφερειακή ανάπτυξη. Καλώ κάθε μη προνομιούχο Έλληνα που επιζητεί διέξοδο, αξιοπρέπεια και προκοπή να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους μαζί μας για να μπορεί η δημοκρατική παράταξη να αγωνιστεί ώστε η πατρίδα μας να αλλάξει σελίδα. Θα είμαστε η γνήσια δύναμη του λαού απέναντι σε μία πολιτική τάξη που θέλει να είναι ατιμώρητη. Δικαιοσύνη για όλους και όχι ατιμωρησία για τους λίγους. Θα είμαστε απέναντι σε μια κυβέρνηση που συνεχίζει αμετανόητη.Η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει αμετανόητη. Ακριβώς οι ίδιες πρακτικές που οδήγησαν τον λαό μας στα πρόθυρα της χρεοκοπίας είναι ακόμη εδώ και καθημερινά τις βλέπουμε από το Μέγαρο Μαξίμου, τον Πρωθυπουργό και τους στενότερούς του συνεργάτες.

Λες και δεν πέρασε μέρα από τη στιγμή που παρέδωσαν στο ΠΑΣΟΚ το 2009 μια χρεοκοπημένη οικονομία» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

7.6.2024

Τελευταία Άρθρα