Νίκος Ανδρουλάκης: «Χρειαζόμαστε κοινά εργαλεία ώστε να μην αυξηθούν οι ανισότητες»

Στο πλαίσιο της παρέμβασής του στην συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης  των ευρωπαίων σοσιαλιστών (PES) για την Ουκρανία, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, υπογράμμισε την σημασία κοινών εργαλείων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και του ράλι των ανατιμήσεων, που επιβαρύνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

«Δυστυχώς δεν έχουν όλες οι χώρες τα μέσα να υποστηρίξουν τους πιο ευάλωτους πολίτες από τις ανατιμήσεις στις τιμές της ενέργειας. Χρειαζόμαστε κοινά εργαλεία ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι ανισότητες δεν θα αυξηθούν τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο μεταξύ των διαφορετικών χωρών. Η χώρα μου τα τελευταία δώδεκα χρόνια ζει σε μια συνεχή κρίση. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πληρώσουν το τίμημα πάλι οι πολίτες. Θα υπονόμευε το ευρωπαϊκό εγχείρημα και την ενότητα που είναι αναγκαία» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στα εκατομμύρια Ουκρανούς πρόσφυγες, που εγκατέλειψαν την χώρα τους μετά την ρωσική εισβολή, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι η  Κομισιόν πρέπει να προτείνει ένα πανευρωπαϊκό πρόγραμμα μετεγκατάστασης τους.

16.3.2022