Νίκος Δένδιας: Θα συζητήσουμε σήμερα και για εμάς μετά την επίσκεψή μου στη Μαριούπολη και στη Μόσχα

Γράφει η Κατερίνα Καράμπελα

 

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Θα συζητήσουμε σήμερα για την ασφάλεια στην Ευρώπη, κάτι πολύ ενδιαφέρον, και για εμάς στην Ελλάδα, μετά την επίσκεψή μου στη Μαριούπολη, αλλά και στη Μόσχα. Θα έχω επίσης την ευκαιρία να επιστήσω την προσοχή και του παριστάμενου Ουκρανού Υπουργού Εξωτερικών, του κ. Kuleba, στα ζητήματα ασφάλειας της ελληνικής μειονότητας στην γραμμή επαφής γύρω από τη Μαριούπολη.

Και από εκεί και πέρα, το δεύτερο πολύ ενδιαφέρον θέμα είναι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Νομίζω ότι θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση με πολλή μεγάλη προσοχή να εγκύψει στα ζητήματα των Δυτικών Βαλκανίων. Η κατάσταση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεν είναι καλή. Απαιτείται να γίνουν εκλογές υπό εκλογικό νόμο ο οποίος να διασφαλίζει την ενότητα της χώρας. Σε αυτό νομίζω θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων και περιμένω να ακούσω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απόψεις και του Κροάτη συναδέλφου μου.

Επισης σειρά επαφών είχε στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

«Είχα σύντομες συναντήσεις στις Βρυξέλλες με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ και τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, Ναγιέφ Φαλάχ Μ. Αλ Χαζράφ. Επίσης, συναντήθηκα με ομολόγους μου από το Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία, πριν την έναρξη της Υπουργικής Συνάντησης ΕΕ-Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου που διεξάγεται στο περιθώριο του σημερινού ΣΕΥ της ΕΕ» αναφέρει με ανάρτησή του στο τουίτερ ο κ. Δένδιας. Παράλληλα, συναντήθηκε με την Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, αλλά και τους ομολόγους του από τη Δανία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Κροατία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Σουηδία.

Φωτό Αρχείου
21.2.2021