Νίκος Δένδιας : Σήμερα πρόκειται να ενημερώσω το Συμβούλιο για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

Σήμερα πρόκειται να ενημερώσω το Συμβούλιο για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις πρόσφατες επισκέψεις μου στα Δυτικά Βαλκάνια και τις προσπάθειές μας να επιταχύνουμε την ενταξιακή διαδικασία της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας.

Επίσης, ανυπομονώ εξαιρετικά για το γεύμα με τον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών Sameh Shoukry. Πιστεύω ότι η Ευρώπη έχει να ωφεληθεί τα μέγιστα από μια στενότερη συνεργασία με την Αίγυπτο. Η Αίγυπτος είναι μια χώρα καίριας σημασίας για την ευρωπαϊκή μας οικογένεια.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Συνάντηση Ν. Δένδια με τον ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου στο περιθώριο του ΣΕΥ

Σύντομη συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν ‘Ασελμπορν πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι σχέσεις Ελλάδας- Λουξεμβούργου και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Συνάντηση Ν. Δένδια με τον ΥΠΕΞ της Αυστρίας στο περιθώριο του ΣΕΥ

Σύντομη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ (Alexander Schallenberg) είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

“Πολλές ευχές στον αγαπητό συνάδελφο ΥΠΕΞ της Αυστρίας και φίλο μου Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ για τα γενέθλιά του σήμερα! Είναι πάντα μεγάλη μου χαρά να τον συναντώ”, ανέφερε ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

20.6.2022