Ναυάγιο στην Πύλο: Σύλληψη εννέα ατόμων για την τραγωδία

Στη σύλληψη εννέα ατόμων αιγυπτιακής υπηκοότητας που φέρονται ως οι διακινητές των μεταναστών που επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου, προχώρησε το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες περι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Τα άτομα είχαν προσαχθεί στο κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας όπου και ανακρίθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες θα μεταφερθούν στον εισαγγελέα για να τους ασκηθεί ποινική δίωξη.

Το αλιευτικό σκάφος φαίνεται πως είχε αποπλεύσει από την Αίγυπτο, έκανε στάση στο λιμάνι της Λιβύης Τομπρούν και συνέχισε με προορισμό την Ιταλία.

Στο πλοίο μετέβαιναν μετανάστες τόσο από την Αίγυπτο, όσο από τη Λιβύη και το Πακιστάν.

Πριν από λίγη ώρα ο επικεφαλής της Frontex, Χανς Λέιτενς βρέθηκε στο Λιμεναρχείο της Καλαμάτας προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες. «Είμαι εδώ για να κατανοήσω καλύτερα τι συνέβη και τον ρόλο της Frontex. Είμαι εδώ επίσης για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου και τη βοήθειά μου στους Έλληνες συναδέλφους που έκαναν ό,τι περισσότερο μπορούσαν για να σώσουν ζωές» είπε ο κ. Λάιτενς. Όπως είπε η καρδιά του είναι με τα θύματα και τις οικογένειές του ενώ τόνισε ότι μόλις έμαθε για το δυστύχημα άλλαξε το πρόγραμμα του για να έρθει στην Καλαμάτα. «Είναι ένα φρικτό γεγονός», σημείωσε.

15.6.2026