Να μη μου στερεί κανείς το δικαίωμα να ΕΛΠΙΖΩ σε κάτι καλύτερο.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Μέσα σε μία κατάσταση  καθημερινότητας καθόλου καλή, μια « πειθαρχία ομάδας»  αρκετά χαλαρωμένη, μια σειρά επαναλαμβανομένων λαθών και μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια του μέσου πολίτη, πρέπει να το παραδεχτούμε με παρρησία, ακόμα και όσοι δεν είμαστε εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι :  το μόνο ΣΙΓΟΥΡΟ καλό που μπορούμε να δούμε στο βάθος του δρόμου είναι ότι οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης  είναι σε χειρότερη κατάσταση. Και από αυτή την πραγματικότητα μπορεί να αντλεί τη μόνη της αισιοδοξία η κυβερνητική παράταξη : Ότι δηλαδή οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις, είναι σε τέτοια χάλια που θα αργήσουν πολύ να συνέλθουν –ΑΝ συνέλθουν- ώστε κάνουν ήδη ένα ακριβό δώρο στην κυβέρνηση : Χρόνο.Αλλά ποιος εχέφρων άνθρωπος είναι δυνατόν να αισθάνεται καλά μέσα στην  συνεχώς επαναλαμβανόμενη  και ανακυκλούμενη  επαναβεβαίωση του ρητού «Το μη χείρον, βέλτιστον»;

Ε λοιπόν εγώ δεν θέλω μια τόσο κακή αντιπολίτευση που μπορεί να μην είναι στο σύνολό της κακή  αλλά είναι πλήρως απογοητευτική στα περισσότερα σημεία δραστηριότητας του κόμματος και των στελεχών που ακούς και βλέπεις και δεν πιστεύεις τα μάτια και τα αυτιά σου.  Κι αυτά τα κωμικά που συμβαίνουν στον Σύριζα δεν σας κάνουν να βάζετε τα κλάματα από τόση κωμωδία, σκεπτόμενοι κυρίως  ότι αυτό το κόμμα, μ αυτούς τους ανθρώπους, μ αυτή την «ιδεολογία» μ αυτό το μπάχαλο στον προγραμματισμό  και τις ενέργειες δεν αποκλείεται – διότι ΤΙΠΟΤΕ δεν αποκλείεται στην πολιτική- αύριο-μεθαύριο να κερδίσει τις όποιες εκλογές, να σχηματίσει κυβέρνηση και να επιχειρήσει να κυβερνήσει κι όλας;

Θα θέλατε να το ζήσετε στα σοβαρά αυτό; Πείτε το. Υπάρχει μια κάποια πιθανότητα. Η ζωή μας ολόκληρη βασίζεται στο νόμο  των πιθανοτήτων. Φυσικά και δεν το θέλω αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω. Δεν θέλω να ξαναθυμίσω τα αποτελέσματα των τελευταίων κοινοβουλευτικών εκλογών και τα «κόμματα» που μπήκαν στη Βουλή , άσχετο αν άρχισαν να διαλύονται πολύ σύντομα. Σκεφτείτε: Πως μπήκαν αυτά τα κόμματα –ξέρετε ποια εννοώ- και ποιός τα ψήφισε; ΕΜΕΙΣ τα ψηφίσαμε.

Μού άρεσε αυτό που είπε ο Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: «Πήρα τα μηνύματα, θα δείτε αλλαγές».  Δηλαδή  το ότι όπως είπε ο ίδιος ο Μητσοτάκης,  «άκουσα και πράγματα που δεν γνώριζα» είναι αισιόδοξο. Και καλά…. δεν τα γνώριζε  το 2019 και έγιναν όσα έγινα. Δεν τα γνώριζε και το 2023; Δεν γνώριζε πρόσωπα και πράγματα ΤΟΤΕ και τα γνωρίζει σήμερα;  Δεν θέλω να συνεχίσω ,ούτε να πω πράγματα που δεν πρέπει να τα λέω αν δεν τα ξέρω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. 

Δεν φιλοδοξώ να κάνω…. καριέρα στα social media , δεν φιλοδοξώ να κάνω καμία καριέρα, ποτέ πια και πουθενά, ούτε να πάρω καμιά…. εκπομπούλα!!!. Ό,τι έκανα, έκανα 45- 50 τόσα χρόνια. Κι όποιος θυμάται, θυμάται.  Απλως θέλω να μη μου στερεί κανείς το δικαίωμα να ΕΛΠΙΖΩ σε κάτι καλύτερο.

Δημήτρης  Κωνσταντάρας

Δημοσιογράφος

27.6.2024