Νεκρός ανασύρθηκε ο χειριστής του ιδιωτικού ελικοπτέρου

Σε βάθος 52 μέτρων στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι της Ευβοιας εντοπίστηκε από δύτες της ομάδας υποβρυχίων αποστολών του λιμενικού σώματος η άτρακτος του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε χθες στο σημείο υπο αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ηδη δύτες του λιμενικού ανέσυραv από την άτρακτο του ελικοπτέρου τη σορό ενός άνδρα. Οι έρευνες του λιμενικού σώματος στο σημείο του δυστυχήματος συνεχίζονται και από σκάφη του Λιμενικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ελικοπτέρο Α-109 απογειώθηκε χθες το πρωί από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, ενώ  ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στις 09:00 το πρωί και απογειώθηκε στις 10:13 από το Μαντούδι και έκτοτε χάθηκε από το ραντάρ.
Στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένος μόνο ο χειριστής του ελικοπτέρου, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται αναζητήσεις για δύο άτομα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λίμνης-Μαντουδίου-Αίας Άννας, Γιώργο Τσαπουρνιώτη, εντοπίστηκε το ελικόπτερο που είχε καταπέσει χθες στην παραλία Αχλαδίου. Όπως σημειώνει ο δήμαρχος, «έχει ξεκινήσει η διαδικασία ανάσυρσης του πιλότου».

Υπενθυμίζεται, ότι το ελικόπτερο είχε χαθεί από τα ραντάρ γύρω στις 09:30, μετά τις 10:00 εντοπίστηκε για τελευταία φορά να πέφτει ανοιχτά της παραλίας Αχλαδίου και από τότε άρχισαν οι έρευνες από τη θάλασσα και τον αέρα. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, πετούσε σε χαμηλό ύψος και ξαφνικά προσέκρουσε με δύναμη στη θάλασσα σε μικρή απόσταση από την ακτή. Οι έρευνες συνεχίστηκαν και σήμερα, οπότε εντοπίστηκε από τους συμμετέχοντες στις έρευνες.

Μόνο ένα άτομο επέβαινε στο ιδιωτικό ελικόπτερο που κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή της Ευβοιας – Οι έρευνες του Λιμενικού έχουν σταματήσει – Η σορός του χειριστή αναγνωρίστηκε από τους οικείους του

Ενα άτομο επέβαινε στο ιδιωτικό ελικόπτερο που κατέπεσε χθες στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι Ευβοίας σε βάθος 52 μέτρων, σύμφωνα με το Λιμενικό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πρόκειται για τη σορό του άτυχου πιλότου του μοιραίου ελικοπτέρου που μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Μαντουδίου και αναγνωρίστηκε από τους οικείους του.

Τέλος, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι έρευνες στο σημείο έχουν διακοπεί ενώ δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί η ανέλκυση του ελικοπτέρου τις επόμενες ημέρες.

ΠΗΓΉ : ΑΠΕ

29.9.2023