Νότια Κορέα: 146 νεκροί από ποδοπατήματα σε εκδήλωση για το Χάλογουιν – 150 οι τραυματίες

Σε τραγωδία κατέληξε η γιορτή για το Χάλογουιν στην περιοχή Ιτεουάν, καθώς ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι 146 που ποδοπατήθηκαν κατά την εορταστική εκδήλωση. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 150 όπως ανέφερε ένας αξιοματούχος της πυροσβεστικής σε ένα νέο απολογισμό. Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση δήλωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, ενώ τόνισε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανέφερε ότι 140 ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες.

Οι πυροσβεστικές αρχές στην Σεούλ ανακοίνωσαν αρχικά ότι δεκάδες άνθρωποι νοσηλεύτηκαν για καρδιακή ανακοπή. Ένας πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για δύο θανάτους.

Στην Νότια Κορέα, οι εργαζόμενοι διάσωσης αναφέρουν καρδιακή ανακοπή έως ότου ένας γιατρός ανακοινώσει επίσημα τον θάνατο ενός ατόμου.

Οι φετινοί εορτασμοί του Χάλογουιν είναι οι πρώτοι μετά την πανδημία Covid-19.

Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap δείχνουν πάνω από δώδεκα ανθρώπους να κείτονται σε έναν δρόμο, με διασώστες να τους βοηθούν. Πλάνα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πολλούς ανθρώπους να δέχονται πρώτες βοήθειες από υπαλλήλους διάσωσης και ιδιώτες πολίτες στο σημείο.

Σε ένα βίντεο φαίνονται περίπου 20 πτώματα καλυμμένα με σεντόνια ή κουβέρτες. Άλλα θύματα μεταφέρονται με φορεία σε ασθενοφόρα.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-Γέολ προήδρευσε έκτακτης συνάντησης με κορυφαίους βοηθούς και διέταξε την αποστολή ιατρικών ομάδων έκτακτης ανάγκης στο σημείο, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Οι αρχές διερευνούν τα ακριβή αίτια του συμβάντος, ανέφερε το Yonhap. Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ amna.gr

Τα μέλη της ομάδας διάσωσης μετακινούν ένα πτώμα στο σημείο όπου δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ένα σταμπωτό κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ αποκριών στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, 29 Οκτωβρίου 2022. REUTERS/Κιμ Χονγκ-τζι