Ν. Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση δεν έδειξε το σθένος να συγκρουστεί με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα,

Με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού,  Ειρήνη Σαρπ, συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο του Κ.Τ.Ε. Ανάπτυξης, Γιώργο Νικητιάδη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε μεταξύ άλλων:

Το κόστος ζωής είναι δυσανάλογο σε σχέση με τα εισοδήματα εκατομμυρίων πολιτών στη χώρα μας. Για αυτό, λοιπόν, ήρθαμε σήμερα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για να συζητήσουμε για τα ολιγοπώλια στις τράπεζες, την ενέργεια, την εμπορία τροφίμων, την υγεία. Και, βέβαια, την πολύ μεγάλη αύξηση του κόστους μεταφοράς των ακτοπλοϊκών.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση καθυστέρησε πάρα πολύ. Δεν έδειξε το σθένος να συγκρουστεί με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, που αισχροκερδούν εδώ και τέσσερα χρόνια στην πλάτη του ελληνικού λαού. Για αυτό, λοιπόν, πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να μπουν επιτέλους κανόνες στην αγορά.

Η ελεύθερη αγορά, κάτω από αυτές τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, δίνει τη δυνατότητα σε πολύ ισχυρά οικονομικά συμφέροντα να κερδοσκοπούν στην πλάτη του ελληνικού λαού.

Άμεσα, λοιπόν, πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν αυτήν την επώδυνη κατάσταση που πληρώνουν ακριβά οι Έλληνες πολίτες.

5.7.2024