Ν. Ανδρουλάκης: Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης είναι άδικες, ατελέσφορες, με το βλέμμα στην κάλπη: Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης είναι άδικες, ατελέσφορες, με το βλέμμα στην κάλπη

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Νωρίτερα επισκέφτηκε την αγορά του Ωραιοκάστρου όπου και συνομίλησε με επιχειρηματίες και πολίτες.
Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλακης άσκησε κριτική για τις επιλογές της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας τα μέτρα που λαμβάνονται προεκλογικού χαρακτήρα και κάλεσε να υιοθετηθούν μέτρα πραγματικής στήριξης όπως έχει συμβεί σε άλλες χώρες του εξωτερικού, όπως είναι η μείωση ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα.

«Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης είναι άδικες και ατελέσφορες γιατί παίρνονται με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη και όχι με το βλέμμα στραμμένο στα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε λέγοντας ότι το κόστος ζωής είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη και οι μισθοί από τους χαμηλότερους.

Στα μόνιμα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας ήρθαν να προστεθούν νέα προβλήματα λόγω της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης για αυτό χρειαζόμαστε μόνιμες επιλογές, τόνισε και εξήγηση: «Και εμείς προτείνουμε όχι πολιτικές προεκλογικού χαρακτήρα όπως αυτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά μόνιμες σταθερές, σοσιαλδημοκρατικές επιλογές, όπως σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Δηλαδή:

  • Ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους που περνούν πάρα πολύ δύσκολα.
  • Αύξηση του κατώτατου μισθού.
  • Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, μία απόφαση που έχουν πάρει πολλά ευρωπαϊκά κράτη.
  • Ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος δημόσιας Υγείας και δημόσιας Παιδείας ώστε να αποκλιμακωθούν οι ανελαστικές δαπάνες, που κάνουν πολύ δύσκολη την καθημερινότητα κάθε ελληνικού νοικοκυριού.
  • Pπολιτικές που αφορούν τον έλεγχο της αγοράς. Δυστυχώς υπάρχει εκτεταμένη αισχροκέρδεια. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχουν εντατικοί έλεγχοι στην αγορά, ώστε να παταχθεί και έτσι οι Έλληνες πολίτες να ζουν με χαμηλότερο κόστος ζωής και όχι κάποιοι πονηροί να εκμεταλλεύονται εις βάρος των πολλών αυτή την οικονομική κρίση».

Συνοδευόμενος από τους βουλευτές Χάρη Καστανίδη, Γιώργο Αρβανιτίδη, Κωνσταντίνα Αδάμου, στελέχη, μέλη και φίλους του κόμματος ο κ. Ανδρουλάκης περπάτησε στην κεντρική αγορά του Ωραιοκάστρου. Μπήκε σε καταστήματα, αντάλλαξε ευχές για τα Χριστούγεννα με καταστηματάρχες και καταναλωτές και στις συζητήσεις που είχε κυριάρχησαν τα προβλήματα από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.

πηγή: ΑΠΕ

23.12.2022