Ν. Φίλης: Ειλικρινής η συνάντηση με Κασσελάκη

Ο  Νίκος Φίλης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση διάρκειας μίας ώρας που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, στη Βουλή τόνισε:

«Ήταν μια ειλικρινής συνάντηση, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Υπάρχει όμως μια κοινή στόχευση, ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη» ανέφερε ο Νίκος Φίλης εξερχόμενος του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, στη Βουλή.

Ο Νίκος Φίλης επισήμανε ότι αναφορικά με την αναδιοργάνωση του κόμματος υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, ωστόσο εκτίμησε ότι «για να πείσεις ως ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επιβεβαιώσεις τον αριστερό σου προσανατολισμό….Για να πείσεις το κέντρο πρέπει να πείσεις με αριστερές πολιτικές».

Ανέφερε ακόμη, ότι το ζήτημα του συνεδρίου, το οποίο προβλέπεται για τον μήνα Νοέμβριο, θα συζητηθεί αρμοδίως στα όργανα του κόμματος μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων απάντησε πως «ότι έχω πει δεν τα είπα εν θερμώ τα είπα με πόνο. (…) Καλώ τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνουν στο κόμμα», ανέφερε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

«Η πρόθεση είναι να είμαστε ενωμένοι, θα προκύψει από τις συμπεριφορές όλων. Το θέμα είναι με την πράξη μας τι μήνυμα στέλνουμε στην κοινωνία και στον κόσμο της Αριστεράς».

Κώστας Μεσσηνέζης Δημοσιογράφος

φωτό : Αρχείο

3.10.2023