Ν. Χαρδαλιάς: Οριστικό τέλος στο πρόβλημα υδροδότησης της Κινέτας

Στο Πρόγραμμα «Αττική 2021 – 2027» εντάσσεται το έργο υδροδότησης του οικισμού Κινέτας – Μεγάρων, με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής. Η εν λόγω απόφαση  για την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού της ΕΥΔΑΠ στην περιοχή, δρομολογεί μόνιμη λύση στο χρόνιο πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 6,4 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ, συνολικού μήκους 15χλμ., από τα Μέγαρα στην Κινέτα, καθώς και την κατασκευή νέας κεντρικής δεξαμενής -με δύο θαλάμους- χωρητικότητας 3.000m3, επιλύοντας το χρόνιο πρόβλημα της ακαταλληλότητας του νερού που αντιμετώπιζαν περισσότεροι από 21.000 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Όπως ενημερώνει στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής, την επόμενη εβδομάδα, με πρωτοβουλία του κ. Χαρδαλιά, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους ιθύνοντες της ΕΥΔΑΠ, ενώ το έργο θα έχει δημοπρατηθεί έως το τέλος Ιουνίου.

«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, δίνουμε λύση στα προβλήματα που ταλαιπωρούν για χρόνια τους πολίτες, με ένα ακόμη μεγάλο έργο υποδομής που θα ανακουφίσει χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής. Είναι αδιανόητο στην εποχή μας, συμπολίτες μας να μην έχουν πρόσβαση στην παροχή κατάλληλου, ποιοτικού πόσιμου νερού. Και αυτό τελειώνει σήμερα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

18.3.2024

Τελευταία Άρθρα