Ν. Χριστοδουλίδης: το πρώτο μου ταξίδι θα είναι στην Αθήνα μετά την ορκωμοσία

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, είχε απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «η συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι πάντα ευχάριστη. Είμαστε χρόνια συνεργάτες. Είχα την ευκαιρία σήμερα στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης να τον ευχαριστήσω ακόμα μια φορά για το γεγονός ότι με εμπιστεύθηκε σε κρίσιμες θέσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του, ως διευθυντής του διπλωματικού του γραφείου, κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπουργός Εξωτερικών.

Με ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα μεγάλα θέματα που εκκρεμούν, είτε αυτά αφορούν θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, αλλά και θέματα που άπτονται του Κυπριακού, κατά κύριο λόγο τα αποτελέσματα των τελευταίων επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας σε κράτη μέλη της ΕΕ. Έχω δηλώσει ότι θα εργαστούμε εντός αυτού του πλαισίου ώστε να σπάσουμε το αδιέξοδο στο Κυπριακό.

Για τα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης συζητήσαμε για τα εργασιακά, την οικονομία, ανταλλάξαμε απόψεις επί όλων των θεμάτων και σίγουρα θα δω ξανά τον Πρόεδρο πριν την αποχώρηση του από το Προεδρικό».

Ερωτηθείς αν συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το θέμα της σύνθεσης του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε αρνητικά, ενώ ερωτηθείς αν δέχθηκε κάποια συμβουλή από τον Πρόεδρο, είπε ότι «στο πλαίσιο της συζήτησης ακούγονται συμβουλές, και ήταν σημαντικό και έγινε και αυτό στο πλαίσιο της συζήτησης».

Ερωτηθείς αν μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας θα «κλειδώσει» το υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε «όχι. Να κάνετε υπομονή. Με έχουν ενημερώσει σήμερα, ότι η τελετή θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου στις 11.30 το πρωί, σίγουρα πριν την τελετή θα γίνουν συνολικά ανακοινώσεις. Δεν αποκλείω μέχρι την ημερομηνία εκείνη να γίνουν γνωστά κάποια ονόματα, ειδικότερα τα άτομα που βρίσκονται στο Προεδρικό».

Σε άλλη ερώτηση, είπε ότι σήμερα είχε πολλά τηλεφωνήματα και δεν αφορούν όλα το ζήτημα του υπουργικού. «Με κάποιους έχω συζητήσεις και οι επαφές αυτές θα συνεχίσουν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες. Είμαι κοντά στο να καταλήξουμε σε κάποια ονόματα».

Κληθείς να πει αν έχει κάνει σκέψεις για διορισμό διαπραγματευτή για το Κυπριακό, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «είναι μια πάρα πολύ σημαντική θέση, έχω συγκεκριμένη άποψη και σύντομα θα ακούσετε την απόφασή μου».

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι «το πρώτο μου ταξίδι θα είναι στην Αθήνα μετά την ορκωμοσία. Αυτό συμφωνήσαμε και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό χθες κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε και πέραν των συμβολισμών θα είναι ένα ταξίδι ουσιαστικής σημασίας. Υπάρχουν αρκετά θέματα, είναι άριστη η συνεργασία ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Αναφέρθηκα σε κάποια ειδικά θέματα που αφορούν και την ελληνική κυβέρνηση και αυτά τα θέματα θα συζητηθούν όταν θα είμαι στην Αθήνα».

Διαβάστε περισσότερα…

Ν. Χριστοδουλίδης: Ουσιαστικής σημασίας το πρώτο μου ταξίδι στην Αθήνα – ΑΠΕ-ΜΠΕ (amna.gr)

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ Φωτό: www.reporter.com.cy