Ξεκίνησε η διαδικασία απελευθέρωσης 12 ακόμα ομήρων και 30 Παλαιστινίων κρατούμενων

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε επίσης (στις 8.40 το βράδυ) ότι η Χαμάς παρέδωσε 12 ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό για να μεταφερθούν στο Ισραήλ.

«Με βάση τις πληροφορίες που ελήφθησαν από τον Ερυθρό Σταυρό, 12 όμηροι – μεταξύ των οποίων δέκα Ισραηλινοί και δύο ξένοι υπήκοοι – κατευθύνονται προς το ισραηλινό έδαφος», αναφέρει σε σύντομη ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Eκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, ανέφερε σε ανάρτησή του στο X το βράδυ της Τρίτης ότι 30 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι πρόκειται να απελευθερωθούν σήμερα.σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση 10 ισραηλινών αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα, οι οποίοι έχουν πλέον παραδοθεί στον Ερυθρό Σταυρό, είπε.

Μεταξύ αυτών που απελευθερώνονται από τη Γάζα είναι ένας ανήλικος και 9 γυναίκες. Μία από αυτές έχει αυστριακή υπηκοότητα, δύο είναι από την Αργεντινή και μία είναι Φιλιππινέζα.

Η Μία Λάιμπεργκ, μια 17χρονη από την Ιερουσαλήμ που κρατούνταν αιχμάλωτη από τη Χαμάς από τις 7/10, φαίνεται σε μια φωτογραφία να απελευθερώνεται σήμερα από την αιχμαλωσία της Χαμάς.

Η Λάιμπεργκ φαίνεται στη φωτογραφία να κρατάει ένα σκύλο, πλαισιωμένη από μασκοφόρους ενόπλους των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ και των Ταξιαρχιών Αλ Κουτς και περιτριγυρισμένη από μεγάλο πλήθος θεατών:

28.11.2023

Τελευταία Άρθρα