Ξεκινά η καταβολή της αύξησης κατά 7,75% με τις συντάξεις Φεβρουαρίου

Ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και διευκρίνισε ότι αύξηση θα πάρουν και οι συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά, απλώς όσοι έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά θα την «ροκανίσουν», θα την περιορίσουν και του χρόνου θα βρεθούν σε ευνοϊκότερη θέση, για να πάρουν αυξήσεις.

Όπως είπε, από τους 910.000 συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά, οι 515.000 θα βγουν κερδισμένοι από την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία ισχύει ήδη από τις αρχές του έτους, ενώ κερδισμένοι είναι και άλλοι 260.000, που έλαβαν το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ.

Διευκρίνισε δε ότι, από αυτούς που έχουν προσωπική διαφορά, μόνο το 17% δεν θα δει κάποια επίδραση, ενώ το 83% θα έχει αύξηση.

«Τουλάχιστον ένας στους δύο συνταξιούχους θα διαπιστώσει ότι το 2023 θα έχει μία επιπλέον σύνταξη στην τσέπη του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων διαμορφώνεται ως εξής:

– Την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

– Την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο, που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9.

– Τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο, που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.

«Αυτή η κυβέρνηση έχει δώσει μόνο αυξήσεις στους συνταξιούχους» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης και υπογράμμισε ότι είναι η κυβέρνηση που διόρθωσε στον μεγαλύτερο βαθμό, που μπορούσε, τον νόμο Κατρούγκαλου με τις αυξήσεις που δόθηκαν με τον νόμο Βρούτση σε όσους είχαν πάνω από 30 έτη ασφαλιστικού βίου, επίσης, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι που είχαν παρακράτηση 70%, αυτή περιορίστηκε στο 30%, καταργήθηκε το πλαφόν κύριας και επικουρικής σύνταξης, που ήταν 1.300 ευρώ και ο κατώτατος φορολογικός συντελεστής από 22% μειώθηκε στο 9%.

Διαβάστε περισσότερα Ξεκινά η καταβολή της αύξησης κατά 7,75% με τις συντάξεις Φεβρουαρίου – ΑΠΕ-ΜΠΕ (amna.gr)

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ