Οι εθνικές εκλογές της Ιταλίας θα διεξαχθούν στις 25 Σεπτεμβρίου

Οι εθνικές εκλογές της Ιταλίας θα διεξαχθούν στις 25 Σεπτεμβρίου, δήλωσε την Πέμπτη ο δημοσιογράφος που καλύπτει την ιταλική προεδρία του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα RAI.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα ανακοίνωσε ότι διέλυσε το κοινοβούλιο και είπε ότι οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν εντός 70 ημερών. Η 25η Σεπτεμβρίου είναι η τελευταία Κυριακή πριν από τη λήξη αυτής της προθεσμίας.

Αν και η ψηφοφορία έχει οριστεί για τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενδέχεται να χρειαστούν εβδομάδες παζαρέματος για να ορκιστεί μια νέα κυβέρνηση.

Ο συνασπισμός του Ντράγκι κατέρρευσε την Τετάρτη όταν τρεις από τους κύριους εταίρους του σνόμπαραν μια ψήφο εμπιστοσύνης που είχε καλέσει για να προσπαθήσουν να τερματίσουν τις διαιρέσεις και να ανανεώσουν την προβληματική συμμαχία τους.

Τα ιταλικά ομόλογα και οι μετοχές ξεπουλήθηκαν απότομα λόγω ανησυχιών ότι η πολιτική κρίση θα καθυστερούσε τις μεταρρυθμίσεις και ότι η νέα κυβέρνηση μπορεί να είναι ένας πιο σκληρός εταίρος για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ντράγκι, ο έκτος πρωθυπουργός της Ιταλίας μέσα σε μια δεκαετία, είχε αποσπάσει θερμά χειροκροτήματα από τους νομοθέτες όταν έκανε μια σύντομη εμφάνισή του στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου την Πέμπτη, σηματοδοτώντας την πρόθεσή του να παραιτηθεί.

Πηγή Reuters news