Οι ΗΠΑ επιμένουν: Αμερικάνος αξιωματούχος αναφέρει ότι το 75% των συμβατικών δυνάμεων αναπτύσσεται εναντίον της Ουκρανίας

Σύμφωνα με την τελευταία αξιολόγηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, η Ρωσία έχει πλέον σχεδόν το 75% των συμβατικών δυνάμεων της εναντίον της Ουκρανίας, δήλωσε στο CNN αμερικανός αξιωματούχος με άμεση γνώση των πληροφοριών.

Η συγκέντρωση δυνάμεων σε απόσταση βολής από την Ουκρανία είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη και μέρος του λόγου για τον οποίο οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να επιτεθεί, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Αυτό περιλαμβάνει περίπου 120 από τις συνολικά εκτιμώμενες 160 τακτικές ομάδες του Τάγματος της Ρωσίας ή BTGs που βρίσκονται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την Ουκρανία, σύμφωνα με τον αξιωματούχο. Ενώ το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει το 75% των κύριων μονάδων μάχης της Ρωσίας, είναι λιγότερο από το ήμισυ του συνόλου των στρατευμάτων του ρωσικού στρατού.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι τα ρωσικά στρατεύματα σε συνδυασμό με τις αποσχιστικές δυνάμεις ενδέχεται να ανέβουν μέχρι και 190.000 που έχουν αναπτυχθεί γύρω από την Ουκρανία.

Περίπου 35 από τα 50 γνωστά τάγματα αεράμυνας αναπτύσσονται εναντίον της Ουκρανίας. Επιπλέον, οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι περίπου 500 μαχητικά και μαχητικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη βρίσκονται εντός εμβέλειας της Ουκρανίας, καθώς επίσης 50 μεσαίου έως ισχυρού βομβαρδισμού.

Μαζί, οι ρωσικές δυνάμεις υπερτερούν αριθμητικά των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων, σύμφωνα με την εκτίμηση.

Για να σημειώσετε: Το CNN δεν μπορεί να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις πληροφορίες.

Την Πέμπτη, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας τουίταρε μια εκτίμηση που ανέφερε, “Η Ρωσία έχει πάνω από το ήμισυ της χερσαίας πολεμικής της δύναμης κοντά στα ουκρανικά σύνορα”.

Οι ΗΠΑ έχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι έχουν σταλεί εντολές σε Ρώσους διοικητές να προχωρήσουν σε επίθεση στην Ουκρανία, σύμφωνα με δύο αμερικανούς αξιωματούχους και μια άλλη πηγή που είναι εξοικειωμένη με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Οι πληροφορίες σχετικά με την εντολή σε τακτικούς διοικητές και πράκτορες πληροφοριών είναι ένας από τους διάφορους δείκτες που παρακολουθούν οι ΗΠΑ για να αξιολογήσουν εάν οι ρωσικές προετοιμασίες έχουν εισέλθει στο τελικό τους στάδιο για πιθανή εισβολή.Οι πηγές προειδοποίησαν ότι οι εντολές μπορούν πάντα να αποσυρθούν ή ότι θα μπορούσε να είναι παραπληροφόρηση με σκοπό να μπερδέψει και να παραπλανήσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους.

 

Πηγή: cnn news