Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν υποχρεωτικά τεστ COVID-19 για ταξιδιώτες από την Κίνα

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια απότομη αλλαγή πολιτικής, η Κίνα αυτόν τον μήνα άρχισε να διαλύει το αυστηρότερο καθεστώς covid lockdown και εκτεταμένων δοκιμών στον κόσμο, θέτοντας την κακοποιημένη οικονομία της σε πορεία για πλήρη επαναλειτουργία το επόμενο έτος.

Η άρση των περιορισμών, μετά από εκτεταμένες διαμαρτυρίες εναντίον τους, σημαίνει ότι ο COVID εξαπλώνεται σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτα και πιθανότατα μολύνει εκατομμύρια ανθρώπους την ημέρα, σύμφωνα με ορισμένους διεθνείς εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας.

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν λόγω έλλειψη αξιόπιστων δεδομένων, να επιβάλουν υποχρεωτικά τεστ COVID-19 σε ταξιδιώτες από την Κίνα, δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι υγείας την Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσίευση του Reuters το ίδιο έχει εφαρμόσει μαζί με την Ινδία, την Ιταλία, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν στη λήψη νέων μέτρων μετά την απόφαση του Πεκίνου να άρει τις αυστηρές πολιτικές μηδενικού COVID.

Από της 5ης Ιανουαρίου, «όλοι οι ταξιδιώτες ηλικίας 2 ετών και άνω» θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για Covid-19 στο οποίο υποβλήθηκαν εντός 48 ωρών πριν από την αναχώρησή τους από την Κίνα. Το μέτρο ισχύει για τις πτήσεις από το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Reuters και ΑΠΕ