Οι ΗΠΑ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Της Vicky Kostenas Lagdos από τη Ζυρίχη

Η Κίνα υποστηρίζει Ρώσους μισθοφόρους!

Η Κίνα παίζει διπλό παιχνίδι στον πόλεμο της Ουκρανίας. Αυτό γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο. Τώρα η προειδοποίηση από τις ΗΠΑ: Το Πεκίνο υποστηρίζει τους μισθοφόρους «Wagner» του δυνάστη του Κρεμλίνου Ρutin (70) στην αιματηρή εκστρατεία της Ρωσίας!

Η κινεζική δορυφορική εταιρεία Spacety παρέχει στους μισθοφόρους δορυφορικές εικόνες για τηλεπισκόπηση, δήλωσε ο Daniel Kritenbrink, υπεύθυνος για την Ανατολική Ασία στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ την Τρίτη.
«Αυτές οι εικόνες συλλέχθηκαν για να επιτρέψουν τις μάχιμες αποστολές «Wagner» στην Ουκρανία», δήλωσαν οι ΗΠΑ στα τέλη Ιανουαρίου και επέβαλαν κυρώσεις στην εταιρεία.
Η Κίνα είναι επίσημα τοποθετημένη ως «ουδέτερη» στη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και μάλιστα έχει παρουσιάσει ένα υποτιθέμενο ειρηνευτικό σχέδιο.

Αλλά το γεγονός είναι: ο κόκκινος γίγαντας/Κίνα/ είναι ένας από τους τελευταίους εταίρους του Κρεμλίνου. Σύμφωνα με την αμερικανική μυστική υπηρεσία CIA, ο ηγεμόνας του Πεκίνου Xi Jinping (69) εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να παράσχει «θανατηφόρα υποστήριξη» στη Ρωσία.
Ακόμα κι αν η Spacety είναι επίσημα ιδιωτική εταιρεία, ένα είναι σίγουρο:η οικονομία της Κίνας ελέγχεται από το κράτος.

«Με φόντο την άκρως εκρηκτική γεωπολιτική κατάσταση και τις κυρώσεις των ΗΠΑ, δημιουργείται η υποψία, ότι αυτό δεν συνέβη εν αγνοία της κινεζικής κυβέρνησης», δήλωσε στην BILD ο ειδικός της Κίνας Jürgen Matthes από το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών της Κολωνίας.

Επειδή: Για τους Κινέζους μια ήττα από τη Ρωσία θα ήταν «εφιάλτης», εξηγεί ο Ρώσος ειδικός στην Κίνα Alexander Gabuyev από το Ίδρυμα Carnegie.

Αιτία: Putin και Xi Jinping είναι «ενωμένοι στον αγώνα τους ενάντια στην αμερικανική κυριαρχία».

Vicky Kostenas Lagdos

Schriftstellerin, Dichterin
Zürich, 1. März 2023

Quelle: Bild.de

1.3.2023