Οι κληρονόμοι του “Top Gun” μήνυσαν την Paramount για το “Top Gun: Μάβερικ”

6 Ιουνίου (Reuters) – Η οικογένεια του συγγραφέα του οποίου το άρθρο ενέπνευσε την ταινία του Τομ Κρουζ “Top Gun” το 1986 τη Δευτέρα μήνυσε την Paramount Pictures για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της φετινής συνέχειας υπερπαραγωγής “Top Gun: Maverick”.

Σύμφωνα με καταγγελία που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες, η Paramount Global η μονάδα απέτυχε να επανακτήσει τα δικαιώματα στο άρθρο του Ehud Yonay του 1983 “Top Guns” από την οικογένεια πριν κυκλοφορήσει το “παράγωγο” σίκουελ.

Η αγωγή των Shosh Yonay και Yuval Yonay, οι οποίοι ζουν στο Ισραήλ και είναι αντίστοιχα η χήρα και ο γιος του Ehud, επιδιώκει απροσδιόριστες αποζημιώσεις, συμπεριλαμβανομένων των κερδών από το “Top Gun: Maverick”, και να εμποδίσει τη διανομή της ταινίας ή περαιτέρω συνέχειες.

Η Paramount ανέφερε σε δήλωσή της: «Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι και θα υπερασπιστούμε σθεναρά τους εαυτούς μας».

Το “Top Gun: Maverick” είναι η μεγαλύτερη φετινή επιτυχία του box office, αποφέροντας 291 εκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική και 548,6 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως στις πρώτες 10 ημέρες κυκλοφορίας του.

Πηγή: reuters news