Οι ομάδες φιλοξενίας του Ηνωμένου Βασιλείου αναλαμβάνουν τους ασφαλιστές για τις απώλειες του lockdown.

ΛΟΝΔΙΝΟ,  (Reuters) – Ορισμένες από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στον κόσμο προετοιμάζονται καθώς ένα δεύτερο κύμα αγωγών πολλών εκατομμυρίων λιρών, που φέρονται από βρετανικές παμπ, εστιατόρια και αλυσίδες αρτοποιείων για τις απώλειες από το lockdown, αρχίζει να πλήττει τα δικαστήρια του Λονδίνου την επόμενη εβδομάδα.

Ζυρίχη (ZURN.S) , MS Amlin (MITSID.UL), Liberty Mutual, Allianz (ALVG.DE) και AXA είναι μεταξύ εκείνων που θα δικαστούν ένα χρόνο μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας ότι πολλοί ασφαλιστές είχαν κάνει λάθος που αρνήθηκαν χιλιάδες εταιρείες , που πλήττονται από την πανδημία COVID-19, πληρωμές διακοπής επιχειρήσεων.

Οι ασφαλιστές έχουν πληρώσει έκτοτε 1,3 δισεκατομμύρια λίρες (1,8 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με την Αρχή Οικονομικής Συμπεριφοράς. Ωστόσο, η απόφαση δεν κάλυπτε όλες τις διατυπώσεις πολιτικής και, όπου έκρινε έγκυρους ισχυρισμούς, ορισμένες εταιρείες αμφισβητούν τώρα τα επίπεδα πληρωμών.

Οι εταιρείες και οι ασφαλιστές έχουν διαφωνήσει σχετικά με το εάν οι πολιτικές διακοπής επιχειρήσεων παρέχουν κάλυψη για ζημίες που σχετίζονται με τον COVID από τότε που τα κυβερνητικά lockdown τον Μάρτιο του 2020 έκλεισαν καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια.

Η Corbin & King, ιδιοκτήτρια των εστιατορίων Wolseley και Delaunay του Λονδίνου, ξεκινά τη Δευτέρα με μια δίκη στο Ανώτατο Δικαστήριο, η οποία έχει επιταχυνθεί μέσω των δικαστηρίων λόγω του ενδιαφέροντός της για άλλους ασφαλισμένους.

Μήνυσε την AXA για περίπου 4,5 εκατομμύρια λίρες σε μια διαμάχη που εξαρτάται εν μέρει από το εύρος της κάλυψης «άρνησης πρόσβασης», που έχει σχεδιαστεί για την προστασία των ασφαλιστικών χώρων που κλείνουν οι δημόσιες αρχές για λόγους υγείας.

27.2.2022