Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 81 πυρκαγιές στη χώρα – Αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου

Ενημέρωση από την πυροσβεστική υπηρεσία: Από Ω/18:00/29-08-2023 έως Ω/18:00/30-08-2023 εκδηλώθηκαν 47 νέες δασικές πυρκαγιές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 81 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

  • Στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής
  • Στον Έβρο, λόγω αναζωπυρώσεων που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, στις 14:15, εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Γιαννούλη, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την περιοχή Σουφλί Έβρου και στις 14:19, εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Σιδηρώ, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την περιοχή Μέγα Δέρειο Έβρου
  • Στο Τσικράκι Φαρσάλων επιχειρούν 45 πυροσβέστες με τέσσερις (4) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εννέα (9) οχήματα, πέντε (5) Α/Φ και δύο (2) Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.
  • Για αύριο Πέμπτη παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.
  • Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της Δαδιάς και του Σουφλίου ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: « Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».