Οι Στόχοι Και Το Μήνυμα Του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα

Καλημέρα και καλή Κυριακή !
Πριν λίγο ανέβηκε το καινούργιο μας site…
Στις σελίδες του έχω ένα μήνυμα για σας.
Ανοίξτε το και περιηγηθείτε.
Αλέξης Τσίπρας


Το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα έχει στόχο την επεξεργασία και προώθηση προοδευτικών πολιτικών και δράσεων για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή. Υποστηρίζει την ανάγκη για ευρύτερες συγκλίσεις των δημοκρατικών και κυρίως προοδευτικών δυνάμεων γύρω από συγκροτημένες πολιτικές για την βελτίωση της ζωής των πολιτών, την προάσπιση δημοκρατικών αξιών και την ενίσχυση του διεθνούς, ευρωπαικού και περιφερειακού ρόλου της Ελλάδας.

Οι στόχοι του Ινστιτούτου αποτυπώνονται και στο μήνυμα και λογότυπό του μέσα από τα σύμβολα της ισότητας, του κίονα και την εναλλαγή συγκεκριμένων λέξεων που νοηματοδοτούν τους στόχους του.

Ο κίονας είναι σύμβολο δύναμης και μέτρου στην αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική. Δεν στηρίζει απλώς δομές, αλλά αξίες. Συμβολίζει τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας ως ευρωπαϊκού πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Διεθνής ρόλος που συνδέεται με την προάσπιση του διεθνούς δικαίου, τη Συμφωνία των Πρεσπών και την προσπάθεια για ειρήνη σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο.

Παράλληλα αναδεικνύεται το σήμα “ίσον” που συμβολίζει την ισότητα και τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα, απέναντι σε κάθε μορφής ανισότητες και διακρίσεις.

Κάτω από το σήμα εναλλάσσεται το μήνυμα του Ινστιτούτου για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση ενός μέλλοντος που δεν μπορεί παρά να είναι κοινό: τόσο ως προς τις προκλήσεις και κρίσεις που αντιμετωπίζουν, όσο και ως προς τις προοπτικές και προσδοκίες τους. Ένα μέλλον που διαμορφώνουμε, μαζί.

Οι λέξεις είναι συγκεκριμένες: Διεκδικώντας, σχεδιάζοντας, προστατεύοντας, οικοδομώντας, αναπτύσσοντας, καλλιεργώντας, αποφασίζοντας. Και το λογότυπο κλειδώνει με το μήνυμα: Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα – Διαμορφώνοντας το Κοινό μας Μέλλον.

Το σήμα και μήνυμα του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα είναι δυναμικό: στη βάση μιας σταθερής κληρονομιάς αξιών, απέναντι στον πόλεμο, στον εθνικισμό, στις ανισότητες, στις διακρίσεις, διαμορφώνουμε το κοινό μας μέλλον.

16.6.2024