Οι τοποθετήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη στο debate

«Μπορούμε, εάν ο λαός μας δώσει ισχυρή εντολή, να κάνουμε την αλλαγή» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στο debate των πολιτικών αρχηγών στην ΕΡΤ, ανακεφαλαιώνοντας, κατά την καταληκτική του τοποθέτηση.

«Ουδέποτε έχω δεχθεί επίσημη πρόταση από τον κύρινα καθορίσουμε και να πρωταγωνιστήσουμε στην ευρωπαΐκή πολιτική έναντι της Τουρκίαςο Μητσοτάκη. Σε μία ομήγυρη δημοσιογράφων μου είπε “αν θέλετε να συναντηθούμε”», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ γιατί αρνείται να συναντήσει των πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Θέλω να σας πω ότι είμαι ένα χρόνο πρόεδρος και έχω συναντήσει πάνω από έξι ή πέντε αρχηγούς κρατών ευρωπαϊκών. Για το θέμα των εθνικών θεμάτων, για μένα το μεγάλο επίδικο αυτής της συζήτησης και αυτό που πρέπει να τεθεί στους πολιτικούς αρχηγούς, είναι τι θα κάνουμε με την Τουρκία – η Τουρκία έχει εκλογές την προσεχή Κυριακή».

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Στάθη για το αν είναι διαθετειμένος να υποχωρήσει για το βέτο των δύο προσώπων των δύο πρώτων κομμάτων σε ότι αφορά την πρωθυπουργία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, επισήμανε:

«Στόχος μας είναι να υπάρχει σταθερότητα αλλά με προοπτική όχι σταθερότητα με παρακμή και συνεχώς νέες δημοσιονομικές περιπέτειες, γι’ αυτό το πρόγραμμα μας είναι κοστολογημένο όμως το βέτο που βάζω δεν είναι προσωπικό. Μιλάμε για πρόσωπα που έχουν κριθεί και τα ίδια και οι πολιτικές τους (…) Πρέπει να πάμε σε μια νέα εποχή. Εγώ λοιπόν επειδή υπηρετώ αυτή την εποχή έχουμε ένα πρόγραμμα το οποίο δίνει βάση σε συγκεκριμένα κομμάτια της ελληνικής οικονομίας και προς αυτά μιλώ και για προγραμματικές συγκλίσεις.

«Το παρακράτος δε χτύπησε μόνο εμένα αλλά και τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων και υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη αν εμπιστεύεται την ελληνική δικαιοσύνη να ρίξει φως στην υπόθεση των υποκλοπών.

«Αυτή η υπόθεση έχει ταλανίσει το εγχώριο πολιτικό σύστημα αλλά όπως είδατε, και προχθές με το πόρισμα της PEGA – της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχει ένα υψηλό ενδιαφέρον, γιατί για πρώτη φορά η Ελλάδα μπαίνει στο στόχαστρο σε θέματα που αφορούν τους θεσμούς της χώρας, την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την διάκριση των εξουσιών. Εγώ εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη αλλά δυστυχώς δεν εμπιστεύομαι το πολιτικό σύστημα και δεν είμαι μόνο εγώ είναι εκατομμύρια έλληνες πολίτες που δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς.

«Αυτό που είπε σήμερα (ο κ. Μητσοτάκης) ότι δεν αποτελώ κίνδυνο για τη δημοκρατία το έχει καταλάβει κάθε μέσος πολίτης. Κίνδυνο αποτελούσα για τη Νέα Δημοκρατία, γι’ αυτό παρακολουθήθηκα κατά την περίοδο των εσωκομματικών εκλογών. Και βέβαια αυτό που είπε δε φτάνει. Ο στόχος μου είναι να πάνε στη φυλακή, να αναλάβουν τις ποινικές τους ευθύνες αυτοί που έπαιζαν το παρακράτος εις βάρος πολλών πολιτών στην Ελλάδα και εξέθεσαν διεθνώς στην χώρα μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ενώ πρόσθεσε: «Έχω αγωνιστεί για τεχνικά θέματα, με το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, για τη χώρα μου, για την πολιτική προστασία, έχω σταθερή στάση για τους θεσμούς στη χώρα μας».

«Αυτή τη στιγμή το 34% των μετοχών της Δ.Ε.Η. ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο. Όλοι οι άλλοι μαζί δεν μπορούν να σχηματίσουν μια πλειοψηφία. Οπότε το Ελληνικό Δημόσιο διορίζει και τον πρόεδρο και τον διευθύνων σύμβουλο και καθορίζει την πολιτική της Δ.Ε.Η. Έτσι κι αλλιώς. Πάλι το κράτος κάνει κουμάντο, όποτε αυτό είναι μία πρόταση η οποία δεν αλλάζει», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα για το ποια θα είναι η κατεύθυνση του κόμματος και οι προτεραιρότητές του, ως προς τη ΔΕΗ, σε ενδεχόμενη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε κυβερνητικό σχήμα.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά την ταπεινή μου άποψη των νέων ανθρώπων είναι ότι δεν έχουν πολλά ενώ έχουν πολλά εφόδια έχουν λιγότερες ευκαιρίες γι’ αυτό άλλωστε χιλιάδες ελληνόπουλα τα τελευταία 10 με 15 χρόνια έχουν οδηγηθεί στο εξωτερικό. Για να βρουν έναν καλύτερο τρόπο ζωής μια καλύτερη δουλειά για να οικοδομήσουν την ζωή τους με αξιοπρέπεια», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη για το αν εντέλει, ως προς το αδιαφορία των νέων απέναντι στα πολιτικά πράγματα, αυτοί είναι αδιάφοροι για την πολιτική, ή αν οι αντιλήψεις είναι ξεπερασμένες.

πηγή : ΕΡΤ
11.5.2023