Οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς, σας προτείνει μια συνάντηση στην Έπαυλη «Γ. Βάρσος»

Δεδομένου ότι οι Τέσσερις Εποχές του Αντόνιο Βιβάλντι συγκαταλέγονται στις πιο γνωστές και δημοφιλείς κλασικές συνθέσεις παγκοσμίως δεν γίνεται να μην ακουστούν στην Κηφισιά! 

Εάν λοιπόν αναζητάτε μια μοναδική βραδιά για το τέλος του καλοκαιριού, μέσα στο δροσερό πράσινο της πόλης μας, ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς», σας προτείνει μια συνάντηση στην Έπαυλη «Γ. Βάρσος», Στροφυλίου 11 & Ραγκαβή, στις 14 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30 μ.μ.

Η Ορχήστρα Academica του Ωδείου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Αθηναίου θα ερμηνεύσει στο πρώτο μέρος της συναυλίας τον «Απόλλωνα Μουσαγέτη» του ‘Ιγκόρ Στραβίνσκι, που αντιπροσωπεύει τη λεγόμενη ‘ελληνική’ φάση της πρώτης, νεοκλασικής περιόδου του Ρώσου συνθέτη.  Στην πραγματικότητα πρόκειται για μπαλέτο του οποίου εμείς θα ακούσουμε τη μουσική. 

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει τις «Τέσσερες Εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι. Ακούγοντας το υπέροχο αυτό έργο, αναγνωρίζουμε τους ήχους της φύσης, καθώς εναλλάσσονται οι εποχές του χρόνου. 

Ενώ ο Βενετσιάνος συνθέτης μετέπλαθε σε μουσικά μοτίβα το κελάρυσμα του ρυακιού, πουλιά που κελαηδούν, τον χορό της άνοιξης,  βοσκούς με τα σκυλιά τους, μεθυσμένους σε κυνηγητικά πάρτι, παγωμένα τοπία και ζεστές χειμωνιάτικές φωτιές, εμείς μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με δικές μας εικόνες.  Την «Άνοιξη» τις αμπολές που πια δεν υπάρχουν, το «Καλοκαίρι» τους κεραυνούς και τις βροντές των καταιγίδων που είχαμε στην Κηφισιά τις τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου, την πτώση των φύλλων των πλατανιών σε γνωστές οδούς της πόλης μας το «Φθινόπωρο», και τέλος  το «Χειμώνα» τη γαλήνη που νοιώθει κανείς όταν το χιόνι πέφτει σιγανά στην οδό Κολοκοτρώνη, καθώς ανεβαίνουμε προς την πλατεία του Κεφαλαριού.

Σας περιμένουμε! 

Φραντσεσκο Βιανέλλο

Πρόεδρος του Συλλόγου