Ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών Ριάντ αλ-Μαλίκι

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα συναντηθεί στις 12:00 με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών Ριάντ αλ-Μαλίκι στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Θα ακολουθήσουν  συνομιλίες των αντιπροσωπειών μετά το πέρας των οποίων οι Γιώργος Γεραπετρίτης και Ριάντ Αλ-Μαλίκι θα προβούν σε κοινές δηλώσεις. Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με την πραγματοποίηση γεύματος εργασίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα απευθύνει την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 π.μ., εναρκτήριο χαιρετισμό στο Διεθνές Συνέδριο για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν στο Αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών.

Επίσης την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 θα συνεδριάσει στην Αθήνα η Μικτή Διυπουργική Ομάδα Εργασίας Ελλάδας – Ουκρανίας για την Οικονομική, Βιομηχανική, Επιστημονική και Τεχνική Συνεργασία υπό τον Υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη και τον Υπουργό Επικρατείας της Ουκρανίας Oleh Nemchinov.

Πρόκειται για την 6η Συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας, η οποία πραγματοποιείται την ίδια ημέρα με το Συνέδριο για την Ανοικοδόμηση της Ουκρανίας που διοργανώνουν από κοινού το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB).

Μεταξύ των θεμάτων στην ατζέντα της Ομάδας Εργασίας περιλαμβάνονται η διμερής οικονομική και εμπορική συνεργασία και επενδύσεις, η συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και δη των διαδρόμων σιτηρών, του περιβάλλοντος, της υγείας.

Στη συνεδρίαση θα λάβουν μέρος υψηλόβαθμα στελέχη από τα Υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς επίσης και στελέχη από την Enterprise Greece και το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος και η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου.

Μετά τη λήξη των εργασιών, θα υπογραφεί σχετικό Πρωτόκολλο καθώς και Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της Enterprise Greece και του αντίστοιχου οργανισμού επενδύσεων και προώθησης εμπορίου της Ουκρανίας Ukraineinves

15.2.2024